Прочитај ми чланак

Ово оружје има само Путин: Уништаваће и сателите у свемиру! (ВИДЕО)

0

rakete

Руски председник Владимир Путин ће у будућности располагати са још једним убојитим оружјем! После ракете, новог тенка и подморнице, на ред је дошло и оружје за “обарање” балистичких ракета и свих других летећих објеката, укључујући и сателите у орбити око

Јуриј Борисов, заменик министра одбране Руске Федерације, недавно је за руске медије изјавио да ће противваздушни систем пете генерације С-500 бити завршен по плану и ући у оператвну употребу 2017. године. Како је навео, он има универзалну намену и може да гађа и балистичке ракете, али и хеликоптере, авионе и друге летеће објекте, чак и објекте у свемиру.

С-500 представља ракетни систем нове генерације који је дизајниран за пресретање интерконтиненталних балистичких ракета и ваздушну одбрану.

Домет система С-500 је 600 километара и моћи ће да истовремено гађа 10 балистичких суперсоничних циљева који се крећу брзином до седам километара у секунди, као и могућност да погоди бојеве главе хиперсоничних ракета.

Према доступним подацима нови руски протвваздушни систем С-500, увелико ће премашити карактеристике постојећег С-400 и његовог западног такмаца, унапређено америчког “Патриота 3″.

Он је изјавио и да се, иако је било било и другачијих наговештаја, послови на развоју тог софистицираног система крећу по плану, а завршетак се очекује 2017. године.

Нови систем С-500, који производи концерн “Алмаз-Антеј”, је најмодернији противваздушни и противракетни далекометни систем земља-ваздух.

Погледајте видео како ће С-500 функционисати:

Руска Федерација је упркос кризи и мерама штедње које подразумевају и државни буџет мањи за 10 милијарди долара, за 2015. планирала повећање војног буџета. Иначе за 2015. годину за вони буџет планирано је 83,7 милијарди, а у до 2016. години чак 96 милијарди долара. Чак 53% одсто војног буџета ће утрошити за набавку нове и модернизацију старе опреме и наоружања.

Нове ракетне батерије “Искандер” биће постављене на југу и истоку земље, а морнарица би требало да добије шест нових бродова и подморница у наредне две године, типа “Пројекат 636″. Они би требало да буду распоређени у Црном мору.

 

Телеграф.рс