Прочитај ми чланак

„Ово је највећа економска превара Александра Вучића“

0

Све што је Александар Вучић рекао код Миломира Марића око јавног дуга и БДП-а је потпуна неистина. Просто је невероватно колико овај човек лаже, а све може лако да се провери, каже први потпредседник Народне странке Мирослав Алексић, после гостовања председника Србије у "Ћирилици".

Он је за Нова.рс пристао да изанализира „економску политику“ Александра Вучића, Српске напредне странке и тима око председника Србије који га саветује око економских тема.

„Вучић је у свом добро познатом маниру манипулатора свестан да највећи део оних који га слушају и гледају на телевизији уопште не проверава то што он прича и зато наставља да злоупотребљава положај и доводи људе у заблуду. Процентуални удео јавног дуга у бруто-друштвеном производу тумачи како њему одговара, па тако каже да је данас јавни дуг 51,6 одсто, а заправо је изнад 56 процената. Не треба заборавити једну од најстрашнијих напредњачких превара коју су нам сервирали Вучић и његови „економски стручњаци“, кад су преко ноћи јавни дуг који је био преко 70% некаквом новом методологијом спустили за десет процената. У том фалсификовању реалности учествовао је и Завод за статистику“, наводи Мирослав Алексић.

Према речима нашег саговорника, занимљиво је да је БДП данас малтене на истом нивоу као и 2008. године.

„Не заборавите да смо тад имали незапамћену економску кризу. Толико о Вучићевим инвестицијама, пругама, путевима, фабрикама и свим чиме се тај човек непрестано хвали. Све је лаж. Притом, у тих скоро 52 процента удела јавног дуга у БДП нема уговорених, а недоспелих обавеза у виду међудржавних зајмова који не улазе у коначни дуг. Ту пре свега мислим на осам милијарди разних кредита само од Кинеза. Вучић брутално лаже и вређа интелигенцију свих који се иоле разумеју у економију. Свако ко име да сабере два и два нам се смеје у лице. Није истина оно што нам говори званична статистика, већ оно што Вучић испали код Миломира Марића“, констатује први потпредседник Народне странке.

За Вучићева перманентна обећања о „високим платама, никад квалитетнијем стандарду и боље животу“ Алексић има – даје лажну наду.

„Још једна велика његова превара је прича о просечним платама од 600 евра које ће, како нам његови сатрапи најављују, ићи на 900 евра. А заправо, пола грађана Србије има тзв. медијалну зараду од 400 евра. Кад то поделимо с по две или три хиљаде евра колико примају Вучићеви тајкуни, добијамо просек којим се толико хвале. У ствари, огроман број наших грађана живи на ивици сиромаштва. Наша држава, упркос Вучићевим Потемкиновим селима, на жалост спада у најсиромашније земље региона. Он нас пореди с Немачкој и тамошњим растом плата, а наше плате могу да се мере с македонским и босанским, каква црна Немачка“.

Алексић у наредних пар месеци очекује „никад прљавију кампању“.

„Кад неко устане и успротиви се том шминкању стварности, дочека га герила Вучићевих ботова, министара, посланика и оне анонимне армије ботина који су дебело плаћени да хвале вођу и блате опозицију. Кампања ће бити ужасно прљава, али ништа им то неће помоћи. Изгубиће Београд, а онда и остатак Србије“, поручује на крају Мирослав Алексић.