Прочитај ми чланак

Овако ће убудуће сарађивати руска и српска војска!

0

МОСКВА – Руски министар одбране Сергеј Шојгу предложио је данас на састанку са премијером Србије Александром Вучићем да се летачко-тактичке вежбе „Барс“ (Братство пилота Русије и Србије), одржане у октобру у Србији, одржавају сваке године.“

76676497454efa84b8b3b7224913683_orig

У октобру су у Србији успешно изведене заједничке вежбе „Барс-2016“. Добар назив вежби, треба да учинимо да те вежбе буду одржаване сваке године”, рекао је Шојгу Вучићу, пренео је Тас с.

Он је оценио и као корисне заједничке трилатералне тактичке вежбе “Словенско братство”, у којима је уз Русију и Србију учествовала и Белорусија.“Добро се одвијају заједничке војне вежбе и планирамо да развијамо ту праксу.

Ускоро ћемо разменити предвиђене планове за 2017. годину. Наравно, не можемо да не поменемо учешће српског тима на Међународним војним играма 2016. где сте показали добре резултате”, додао је Шојгу.

Руски министар је позвао представнике Србије да учествују на међународном војно-техничком форуму “Армија-2017” и на Међународним војним играма 2017., а министру одбране Србије Зорану Ђорђевићу је уручио позив за учешће у раду ВИ Московске конференције о међународној безбедности у априлу наредне године.

Шојгу је још додао да је Русија спремна за интензивнију војну сарадњу са Србијом у области војног образовања.