Прочитај ми чланак

ОТВОРЕНО ПИСМО ВУЧИЋУ Амнестија за све грађане којима прете казне због одласка…

0

Захтевам од Вас да подхитно амнестирате све вернике којима је полиција поднела пријаве у ванредном стању јер су се затекли испред храмова и присуствали богослужењима широм Србије. Такво поступање је неуставно јер се упражњавање вере због неких циљева може ограничити, али тај исти Устав каже да се оно не може потпуно ускратити.

Грађани се стављају на ивицу егзистенције драконским казнама и што је најгоре оваквим одлукама клизимо у прогон хришћанства и цркве. Прогона хришћанске вере је било много кроз историју од Понтија Пилата, до савременог доба, али у новијој историји ниједна држава није са полицијом пресретала народ који иде на богослужења, упадала у цркве, прекидала свете литургије и кажњавала грађане. Ако сте мислили да остварите овоземаљску мисију и останете упамћени у историји српског народа, ето већ јесте! Не дозволите да Вас историја упамтити управо као прогонитеља вере и грађана који су се усудили да се под Вашом влашћу моле и славе Господа Исуса Христа.

Господине Председниче, људски је покајати се. Покајте се.

И у трентуку када су под Вашом апсолутном контролом све институције у овој земљи донесите одлуке о амнестирању свих грађана од казни које су изречене верницима у време ванредног стања. Уједно апелујем на Вас да Србима не хапсите Васкрс и забрањујете им присустовању Васкршње литургије. Нити то можете, нити је то ико урадио. Васкрс је победа Бога живога зато послушајте и уважите захтев Светог Синода, бар онолико колико уважавате потребу да се у Србији одрже разне друге манифестације и параде и тако омогућите да се Васкрс прослави онако како Бог заповеда .