Прочитај ми чланак

Откуд лого полиције тзв. Косова на Тајмс скверу у Њујорку?

0

У кратком видеу који је приказан на чувеном америчком тргу приказан је и лого такозване Ослободилачке војске Косова (ОВК), уз поруку "Умрети за отаџбину је као да се поново родиш – Африм Буњаку"

Након јучерашњих немира у Бањској на северу Косова и Метохије, у којима су погинула тројица Срба, као и полицајац Африм Буњак, на Тајмс скверу у Њујорку освануо је кратак видео у ком су се смењивале фотографије са логом полиције тзв. Косова.

Испод једне од фотографија које су приказане, на којој се, између осталог, види и лого такозване Ослободилачке војске Косова (ОВК), писало је и: „Умрети за отаџбину је као да се поново родиш – Африм Буњаку“.

„Хвала нашим херојима, ‘Косовској полицији’. Живела ‘Република Косово'“, био је други натпис, који је постављен уз фотографију на којој се види лого такозване Косовске полиције.

Подсетимо, Срби су у ноћи између суботе и недеље, како је рекао председник Србије Александар Вучић, у знак протеста против терора Аљбина Куртија, блокирали мост у Бањској са два теретна возила, након чега је дошло до сукоба са припадницима полиције тзв. Косова током којег је страдао један од припадника приштинских снага.  

На северу Косова и Метохије, у селу Бањска, страдала су тројица Срба са КиМ, а две особе су тешко рањене.