Прочитај ми чланак

Откривени: Бранко Павловић о тајном споразуму Брнабићке и Малог са ММФ-ом

0

Српско-руско братство одржало је 18. јануара трећи округли сто у серијалу који се бави суверенитетом наше земље. Овог пута су наслов и тема били «Економски аспекти независности Србије». У београдском прес-центру УНС-а, своја виђења су изложили проф. др Ивица Стојановић, проф. др Рајко Унчанин, проф. др Бојан Димитријевић, Бранко Павловић и Синиша Љепојевић, а модератор је био проф. др Срђан Перишић.

Бранко Павловић је позвао да се Србија придружи организованом отпору који «већ пружају велике земље, а укључује се и арапски свет».

– Да бисмо пружили отпор глобалистичком империјализму, морамо имати савезнике. Они, дакле, постоје. Ако не предузмемо нешто – готови смо. За почетак,хајде да разумемо колико је за нас погубан споразум са ММФ! Наш побожни пут у ЕУ и уговор са ММФ подсећа на оно “немој имати других богова осим мене”. Тај уговор је механизам ропства, контроле над и влашћу и опозицијом. (Тако је и ЕУ изгубила свој субјективитет и како ми уопште можемо да се придружимо нечему што није чак ни субјект.) Даље, споразум са ММФ прати тајност, видимо две куцане стране, а шта је на осталих сто? Друга замка је да нам средства прикажу као циљ. Хоћемо ли имати здравство, образовање, привредни развој – не, не, не. Нама није представљено да нам је циљ развој друштва, него је циљ неки параметар као суфицит и слично. Уз све то, ММФ каже да су све то биле идеје наше Владе, а да је ММФ само прихватио предлог, а заправо је ММФ прво у консултацијама све издиктирао Влади, рекао је Павловић и упозорио да је ту и одредба о «много рестриктивнијој политици од оне у ЕУ- што значи да немамо шансу да се развијамо».

-Конкретно, предвиђена стопа привредног раста је око 2,5 до 4 одсто, а за Србију, све испод 6 је – озбиљна грешка, аргументовао је Павловић.

Додао је да смо се поред рестриктивне политике, обавезали и да ове године поскупимо гас 30 одсто, а струју 3 пута по 8 одсто! Циљ је, како је истакао, да приђемо цени из зелене агенде, која је сама по себи превара јер нас «тера и навикава на саму идеју да треба да користимо и плаћамо нешто што је скупље од нечега другог што већ имамо и мање кошта».

– Обавезали смо се и да плате људи из буџета, њих је око 500 000 не могу да расту више од 10 одсто БДП- а. Дакле, ММФ те тера да отпушташ људе. Пензије могу да расту као и плате, номинално, а то је мало мање од инфлације! Дакле, сигурно ћете сиромашити! Даље, имате фиксни курс динара! Даље,наша политичка мантра каже: они пре нас су нас задужили по огромној камати, а ми генијални по мањој. А није тако, јер ако погледате споразуме, видећете да су исто 7 одсто. При томе, обавезали смо се да не можемо да узимамо повољне билатералне кредите по договору са рецимо Кином него само тржишне кредите, објаснио је детаљно Павловић.