Прочитај ми чланак

ОТAЦ РAФAИЛО О ТВ РИЈAЛИТИЈУ: То су све ђавоља посла, најава последњих дaнa! (ВИДЕО)

0

otac rafailo

Игуман манастира Подмаине отац Рафаило, говорио је о ријалити програмима, а све је тачно приказао својом анализом понашања учесника Парова.

Игуман је био у једном дому у којем је био укључен телевизор, а на њему је била ријалити емисија на „срећној телевизији“.

– Тај младић се опустио, бљује… То је говори да је човек у кризи… Тај младић показује високи степен посједнутости, ђавоиманости. Момак је испуњен демонима. Око њега разваљене жене, разваљене, у неким содомским позама, све иде уживо, све је допуштено – речи су којима игуман отпочиње анализу онога што је видео. Он детаљно анализира целокупну емисију на „срећној телевизији“, али и медијски феномен ријалити шоу емисија.

– Хтели ми то да видимо или не, они најављују надолазеће катастрофе. То је потоп сличан оном из времена праоца Ноје. Рекао је и Господ да ће тако бити, то су симптоми „последњих дана“. Зрак наде је покајање сваког човека. У овом случају, покајање подразумева одступање и излажење из тог простора – закључује српски игуман у Црној Гори.

 

manastir podmaine

МАНАСТИР ПОДМАИНЕ

а благом узвишењу изнад будванског поља, око два километра северно од Старог Града, налази се манастир Подострог са два храма од којих је један посвећен Успењу, а други Ваведењу Пресвете Богородице. Име је добио по брду Острог испод којег је саграђен, мада се у литератури често помиње и под називом Подмаине, што је назив манастира који је био лоциран нешто ниже, источно од овог, са црквом Свете Петке.

Током XVIII и XIX вијека овај манастир узраста у једно од најзначајнијих средишта црногорске историје. Поуздано се не зна из ког времена датирају његови први зидови, мада се чини оправданом претпоставка да они као већина оближњих манастирских храмова потичу, из доба немањићких времена.

– Те сцене можемо да видимо, случајно ушавши у неки дом, та нечистоћа натапа те доме. То је духовни концентрат адског зла“… То је гледана емисија и открива тешко духовно стање у које налазимо – рекао је игуман.

Појмови „црна миса“, „сатанистички ритуали“, „сатански обреди“ само су неки које користи игуман Рафаило говорећи о ријалити шоу емисијама и уопште утицају телевизије на наше животе, односе у породици, као и последицама на психичко и физичко здравље.

Извор: Информер