Прочитај ми чланак

ОСУЂЕН јер је претио Мариники смрћу, а сад се доселио преко пута ње!

0

У истом комшилуку, преко пута стана у којем живи потпредседница Странке слободе и правде Мариника Тепић, недавно се доселио активиста близак режиму Томислав Ловрековић, који је раније осуђиван због претњи смрћу овој политичарки. Он је и недавно био у центру пажње јер напао Тепић док је држала конференцију за новинаре у Панчеву и гађајући је кокошком покушао да спречи њен говор о криминалним активностима екипе Веље Невоље у овом граду који им је последњих година био база.

Стамбени објекат у којем борави Ловрековић налази се, према сазнањима Нова.рс, на 10 метара удаљености од улаза зграде у којем живи Мариника Тепић са породицом.

Разлози због којих се Ловрековић доселио у крај у којем живи Тепић, може се тумачити и као наставак притиска на ову политичарку, имајући у виду да је управо Ловрековић својевремено био осуђен на месец дана затвора због претњи смрћу потпредседници ССП.

“Н1 неће питати Маринике. Ми их морамо питати и испитати и ућуткати. Једном за свагда. Све до једне. За почетак снајперски, а касније и артиљеријски. Она или ми“, написао је он у једном од својих текстова због којих је касније осуђен.

Имајући у виду да, изузев повременог писања за портале опскурног садржаја, Ловрековић нема посао, остаје нејасно на који начин је он успео да изнајми стан у делу града у којем минимална месечна кирија износи, у најјефтинијем случају, 300 евра.

О овој теми је недавно за портал говорила и сама Тепић, која је упитала председника Србије Александра Вучића да ли је он наредио лидеру Српске десенице, Миши Вацићу, да пошаље Ловрековића да је напада и да се досели преко пута ње.

“Испливаће сада сви које су организовали и слали на нас да нас нападају”, рекла је она.

Нападао Тепић на конференцији за медије

Подсетимо, Ловрековић се претходног месеца нашао у центру пажње јавности кад је напао Тепић док је она на конференцији за медије говорила о везама клана Вељка Беливука и власти Српске напредне странке.

На поменутом догађају, одржаном у Панчеву, појавила се група режимских активиста предвођених Томиславом Ловрековићем, који су најпре вређали Тепић, да би је након тога Ловрековић гађао живом кокошком покушавајући да прекине конференцију.

Мариника Тепић се пре готово три године преселила из родног Панчева у Нови Сад, јер је процењено да јој је угрожена безбедност. У поменутом периоду у њеном родном граду су се појавили графити претеће садржине – “Мариника, схвати нећемо стати”. Сличне поруке биле су исписиване током кампање за Брегзит у Великој Британији, после чега је убијена лабуристичка посланица Џо Кокс која се залагала за останак Британије у саставу Европске уније.

“Нисам насумично отишла из свог родног града, већ након упозорења људи који раде у полицији и који ме познају од малена. Они су ми, видевши како се ствари одвијају након серије претећих графита, скренули пажњу да више нису у стању да ми гарантују безбедност. Рекли су ми да ће тако бити докле год је високи функционер СНС Бранко Маловић задужен за Панчево и цео јужни Банат”, рекла је Тепић својевремено у интервјуу за Нова.

Други инциденти и испади Ловрековића

Кад је током 2018. године Народна странка у Новом Саду организовала петицују против рушења СПЕНС-а, Ловрековић је заједно с још једним мушкарцем, који се представио као Михалио Јањић, вређао Борислава Новаковића и активисте Народне странке. Том приликом, Ловрековић се уносио Новаковићу у лице (исто ради и Сима Спасић у Београду), док је повереник Народне ћутао. Како инцидент не би прерастао у физички обрачун, интервенисала је полиција која је стала између њих и легитимисала Ловрековића и Јањића.

У сврху доказивања режиму и властима, Ловрековић је током студентских демонстрација “Протести против диктатуре”, заједно са “Покретом” оргнаизовао контрапротест опозицији, који је, како је тада наводио, био усмерен против “Динка Грухоњића и хомосексуалаца”. Међутим, том приликом се није прославио одзивом, па је тако на његовом контрамитингу укупно учествовало осам особа.

Велику пажњу јавности Ловрековић је изазвао и кад је у новембру 2018. године у београдском Медија центру, у име до тада непознатог Центра за медијски мониторинг, представио истраживање на основу којег је закључено да цензуре у Србији уопште нема.

“Прича о цензури је само фарса којом покушава да се створи нестабилна клима у Србији”, рекао је између осталог, овај “медијски стручњак”.