Прочитај ми чланак

ОСЛОБОЂЕЊЕ поднело пријаву против Чадежа због употребе симбола Косова

0

Покрет Ослобођење објавио је данас да је поднео кривичну пријаву против Марка Чадежа, председника Привредне коморе Србије, због употребе симбола тзв. Косова у званичним комуникацијама, укључујући и налоге ПКС на друштвеним мрежама.

Према речима Млађана Ђорђевића, председника овог покрета, ПКС „континуирано користи симболе ове лажне творевине“ и третира Косово као независну државу, противно Уставу и законима Републике Србије.

„Привредна комора Србије је законом дефинисана организација којој Република Србија поверава одређена овлашћења, и као таква је обавезна да поштује целовитост, територијални интегритет и суверенитет земље“, истиче Ђорђевић.

Он објашњава да је Чадеж пријављен на основу члана 306. Кривичног законика, према којем сваком грађанину који „потпише, призна или прихвати капитулацију или окупацију Србије или неког њеног дела прети казна од најмање десет година затвора.“

Председник Ослобођења је подсетио и да је Чадеж био део делегације Србије у Белој кући прошле године, када је учествовао у преговарању „срамног Вашингтонског споразума“.

„Тим документом је додатно оштећен суверенитет Србије. Вучић се тада обавезао да неће блокирати будуће међународне интеграције Косова, да ће Срија обуставити кампању повлачења признања, а директно је позван Израел да призна Косово“, објашњава Ђорђевић и додаје да покрет Ослобођење већ дуго указује да Вучићев режим ради „на заокруживању косовске независности.“

„Привредна комора Србије је очигледно само још један инструмент у том прљавом послу режима, да се нормализује илегална косовска независност“, закључује лидер покрета Ослобођење.