Прочитај ми чланак

Организовање помоћи преко Двери

0

Logo-Dveri1 POMOC

Покрет Двери обавештава све заинтересоване да ће се слање материјалне и новчане помоћи одвијати у две фазе, на проверене и сигурне начине.

Покрет Двери обавештава своје добротворе, саборце и присталице да ће се допремање помоћи и новчаних прилога допремати у две фазе. У првој фази, што се тиче новчане помоћи, апелујемо на све наше добротворе, саборце и присталице да новчане прилоге уплаћују на рачун наше братске организације СРБИ ЗА СРБЕ, и то на следећи начин. Упутство за уплаћивање помоћи погледајте на њиховом сајту.

Што се тиче материјалне помоћи, Покрет Двери ће у првој фази упућивати све заинтересоване да тренутно најпотребније ствари: доњи веш, хигијенска средства, воду и дечије играчке, остављају у центрима за скупљаје помоћи при локалним Црквама или парохијским домовима.

Друга фаза прикупљања помоћи почеће наредних дана, и то у виду непосредног уручења прилога конкретним лицима за које смо добили потврду о угрожености са терена. У том смислу, на сајту Двери моћи ћете да пронађете конкретна имена и презима потребитих грађана Србије и Републике Српске, као и њихове жиро рачуне и износе, тако да све буде урађено без посредника и потенцијалних злоупотреба.

Вратите војску

Огромне поплаве које су задесиле српске земље показале су колико је кратковида, безбедносно опасна и по последицама катастрофална била одлука да се укине служење војног рока, смањи број војника и униште огромне количине војне технике, између осталог и тешка машинерија инжењерских јединица. Покрет Двери упозорава власт да ће због климатских промена догађаји попут ових којима присуствујемо бити све чешћи, па је крајње потребно вратити служење војног рока и хитно оспособити војне јединице да буду способне да одговоре на све изазове.

Вратите радне акције

Такође, јавност треба да буде упозната да није Јоргованка Табаковић прва која говори о великим радним акцијама. Подсећамо да су Двери још 2011 у Новом народном договору предлагали повратак традиционалном облику радне помоћи на нивоу државе. Таква врста помоћи онима којима је потребно, која је у српском народу увек постојала, позната је под називом моба (заједничко добро дело).

Позивамо Републички штаб за ванредне ситуације да размисли о обнови радних акција. За рашчишћавање поплављених подручја у селу и граду, наступајуће велике инфраструктурне радове у обнови уништених саобраћајница и кључних тачака одбране од поплава попут градских и сеоских бедема управо би мобе као својеврсне радне акције радно способног становништва биле најбоље и најјефтиније решење. Сигурни смо да би одзив наших суграђана, посебно младих, био велики, као што је био и ових дана када је било потребно хитно помоћи најугроженијима.

Шта треба да садржи хигијенски пакет за породицу

Пакет за хигијену је међу првим стварима које можете припремити за помоћ угроженима, а овде можете прочитати основни списак.

Сва средства за хигијену добродошла су у тренуцима елементарне непогоде, а ево шта би требало да садржи комплетан хигијенски пакет за породицу.

Ови лекови су неопходни за угрожене поплавама – ПОГЛЕДАЈ ОВДЕ.

Институт за јавно здравље Батут објавио је на свом сајту препоруке којих ради заштите здравља треба да се придржавају становници подручја угрожених поплавама.

Због ванредне ситуације изазване поплавама широм Србије, Институт за јавно здравље објавио је препоруке за становништво у току поплавног таласа и након повлачења воде..

Информативна служба Покрета ДВЕРИ