Прочитај ми чланак

Општина Чајетина наградила ученике за резултате на републичким такмичењима

0

Настављамо традицију да ученике са пребивалиштем на територији општине Чајетина који остваре добре резултате на републичким такмичењима, остваре успехе, наградимо захвалницама и новчаним наградама, овога пута са 15 хиљада динара, и на тај начин желимо да их стимулишемо и подржимо. Да помогнемо децу која хоће да раде и уче, да им дамо подстрек, увек са поруком и жељом да када заврше своје средње школе, више школе или факултете, да се врате и да у својој општини имају увек могућност да се запосле. Да тако добију могућност да промовишу своју општину, своје село и свој регион, рекао је председник Општине Чајетина Милан Стаматовић.

Председник Стаматовић је подвукао да је успех свих чајетинских ђака на такмичењима још већи тиме што долазе из једне мале средине, у конкуренцији деце из већих градова. „Осим знања које сте показали на такмичењима, још можда и битније је да израстете у добре, фине и васпитане људе, особе којима ће се поносити ваши родитељи, рођаци, пријатељи, а, наравно, и локална самоуправа, ваша општина Чајетина“ закључио је Стаматовић.

Директорка Основне школе „Димитрије Туцовић“ у Чајетини Милка Васиљевић је, захваљујући се у име ученика школе на чијем је челу, рекла да „свима њима у школи ове награде пуно значе и да је то велика мотивација за даљи рад“. „Приметила сам да се ученици међусобно такмиче и да теже да постигну што боље резултате. Ове године смо имали 15 ученика који су учествовали на републичким такмичењима и надам се да ће то знање да искористе да и у наредној школској години постигну овакав, ако не и бољи, резултат. Посебно бих истакла резултат нашег ученика Петра Лекића који је на Републичком такмичењу из српског језика и књижевности једини остварио максималних 20 поена. Такође бих нагласила да су наши осмаци постигли јако добар резултат на недавно одржаном завршном испиту, што представља заједнички резултат њиховог осмогодишњег рада и рада мојих колега наставника и свих запослених школе“ истакла је директорка Васиљевић.

Изашао је и нови број Златиборских вести.