Прочитај ми чланак

ОПОЗИЦИЈА ПОДРЖАЛА ПРОТЕСТ за аеродром током посете Вучића

0

Више опозиционих странака и покрета подржало је протест који ће Иницијатива "Не дамо нишки аеродром" организовати у том граду 25. априла, током посете председника Србије Александра Вучића Нишу.

Како је саопштила Демократска странка (ДС), опозиција је подржала грађане Ниша у „праведној борби да се сачува имовина града и не дозволи да република преузме својинска и управљачка права, сертификате и све уговоре нишког аеродрома ‘Константин Велики’ у који су Нишлије улагале током више деценија“.

Извор: Н1

Опозиционе странке су навеле да се „понижавајућем удворништву локалне власти придружио и председник свих грађана Србије Александар Вучић својом изјавом на РТС-у о ‘тупавим протестима’ Нишлија против предаје Аеродрома“.

„Поготову су за Нишлије увредљиве тврдње да они који протестују ‘неће Србију у Нишу’ и да ће поклањање аеродрома Републици бити само пренос из ‘једне у другу друштвену својину. Грађани Ниша су и досадашњим протестима показали да не верују бесмисленој тврдњи републичке власти да жели да преузме успешни нишки аеродром, да би њиме боље управљала од Нишлија“, наводи се у саопштењу.

Опозиционе странке и покрети су најавили и да ће организовати протест на дан када буде заказана седница Скупштине Ниша на којој ће се одлучивати о судбини градског аеродрома.

Опозиција је најавила и да ће организовати трибину у Скупштини града на коју ће позвати све нишке одборнике и затражити од сваког појединачно да гласа против „поклањања“ нишког аеродрома и „позвати их на одговорност пред овом и свим будућим генерацијама Нишлија“.

Саопштење су потписали представници Демократске странке, Двери, Доста је било, Левице Србије, Народне странке, Нове странке, Нишке иницијативе, Покрета слободних грађана, Покрета за преокрет и Социјалдемократске странке.

Иницијатива „Не дамо нишки аеродром“ најавила је раније да ће нови протест у центру Ниша организовати 25. априла када би по најавама, председник Србије Александар Вучић требао да отвори нови погон фабрике „Леони“ у том граду.