Прочитај ми чланак

ОПОЗИЦИЈА ДАЛА РОК ВУЧИЋУ Ево до када мора да испуни услове за фер изборе

0

Потпредседник Народне странке Мирослав Алексић изјавио је данас да ће опозиција бојкотовати изборе ако власт до краја септембра не обезбеди услове за фер и демократске изборе, наводећи да под постојећим условима нема смисла учествовати на њима.

„У оваквом политичком амбијенту и са оволиком корупцијом и контролом медија не би требало изаћи на изборе. Ако опозиција буде паметна и ако власт не испуни наше захтеве, сви би требало да бојкотујемо изборе. У том случају спровешћемо активну кампању бојкота, а то значи мали одзив на изборе, после којих власт неће имати легитимитет“, рекао је Алексић телевизији Н1.

Foto: NPS

Он је навео да ће се опозиција, ако не буду обезбедјени услови за фер изборе, демократским средствима борити ван институција док ти услови не буду испуњени.

„Енергија протеста није потрошена, јер у Србији стање није побољшано, и они ће се интензивирати од септембра. Бојкот институција ће трајати док се не стекну услови за нормалан политички живот у Србији. Ефекат бојкота је, измедју осталог, и извештај Европске комисије у којем је наведено све што ми говоримо месецима. Власт ће морати да примени политички амбијент“, рекао је потпредседник Народне странке.

Алексић је оценио да је „напредњачки режим укинуо демократију у Србији“ и да „преко таблоида спроводи хајку против Народне странке и опозиције, док градјани остају ускраћени за информације о стварном стању у држави, попут губитка Електропривреде Србије од 11 милиона евра и везама министра здравља Златибора Лончара са криминалним клановима“.

„Режимски таблоиди ‘развлаче’ председника Народне странке Вука Јеремића на основу неког прислушкиваног разговора из 2005. године из којег су делови извучени из контекста, а Јеремића представљају као државног непријатеља“, рекао је Алексић.

Навео је да је у једном таблоиду објављена лаж да поседује аутомобил вредан измедју 40.000 и 113.000 евра.

„Возим аутомобил стар осам година, који уопште није модел наведен у таблоиду. Спреман сам данас да им продам мој ауто по упола нижој цени од оне коју су навели. Раније су објавили и фотографију моје супруге са двоје деце у аутомобилу старом 18 година. На шта то личи, да ли ће неко да нападне њу или мене, јер би могао да помисли да сам ја крив зато што не може да састави крај с крајем“, упитао је Алексић.

Он је оценио да државом „управљају криминалци“ и да је невероватно да тужилаштво није реаговало на наводе бившег начелника Управе криминалистичке полиције Родољуба Миловића, који је министра здравља довео у везу са „земунским кланом“, као и са кланом Дарка Шарића.

„Власт баца новац градјана на бесмислене пројекте, попут гондола и фонтана у Београду, а остало је само да заменик градоначелника Горан Весић предложи да се уведе редовна линија путовања подморницом од Београда до Новог Сада“, рекао је Алексић.

Потпредседник Народне странке је додао да председница Владе Србије Ана Брнабић и министарка градјевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић избегавају да одговоре градјанима зашто је цена изградње Моравског коридора, односно аутопута Појате-Прељина, од 2013. године повећана са 500 милиона на 800 милиона.

„За разлику у цени могло је да се изгради 7.000 станова за социјално угрожене градјане, стотине обданишта и да се купе најсавременији апарати за лечење најтежих болести“, рекао је Алексић.

                       ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!