Прочитај ми чланак

ОНИ СУ ПАЈТОСИ: Мило је учио свог пулена Вучића како стварати медијски мрак

0

"Стално гледамо једну исту Црну Гору. Сад ћемо видети како ће бити. Имам другове и Хрвате и муслимане. Не желим да потпадамо под Милов утицај. Само ћу рећи ово, јачи је Острог од сваке НАТО и нуклеарне бомбе", изјавио је прослављени кантаутор, Владо Георгиев, гостујући на ТВ Нова С уз речи да су Ђукановић и Александар Вучић пајтоси.

– Ја апелујем на све који нас гледају, на људе из Црне Горе, да не сме бити реваншизма. Мислим на људе из опозиције, на симпатизере и чланове тих странака, да стварно ових дана треба да се одседи кући. Ово није уопште за славље, јер је темпирана бомба, јако је наелектрисано, спремљено је пуно тога. Једноставно, миру морамо дати шансу тако што први ми направимо мир – изјавио је Георгиев након пада режима Мила Ђукановића после три деценије.

– Никакво сад потпиривање, пустите да се конституише парламент и то је то. Онда ћемо имати времена да покажемо сви своје лице. Конкретно, ја сам сигуран да ће Срби показати да нису ни близу тако лоши колико се од стране ДПС пропагира већ преко 20 година, јер за све су увек криви Срби и увек ће Србија да узме и однесе им државу. Исто тако апелујем на ову власт овде – додаје он.

Редовни критичар власти у Србији и Црној Гори налази се у немилости и једних и других. Не само он, него свако ко каже нешто против режима Александра Вучића – буде оцрњен у јавности. На питање да ли очекује да ће тај дискурс да се промени сад у Црној Гори, одговара:

– Ја очекујем да ће да се промени. За почетак треба да се пусте неки људи да причају нешто у неким медијима, пошто то није постојало за 20 година. Ви не можете бити гост нигде и рећи ишта. То је био прави пример медијског мрака, који је господин ментор овога овде свог пулена Вучића, научио. Затвори све медије, узми их под своје, вичи само оно што је теби у интересу и то тако иде – каже наш прослављени кантаутор.

– Мило Ђукановић неће пустити да ово прође тек тако. О томе се увелико прича, људи се упозоравају. Упркос томе, ДПС је лузерска, одлазећа партија. Та диктаторска странка је најавила скуп у Подгорици. Пошто су они ‘велики грађани, ми смо сви остали за њих ‘средњи век’. Много је опасно што нико од њих није рекао да сад може да се зарази короном, ако дође цела Црна Гора, како најављују – навео је Георгиев.

Да подсетимо, уочи парламентарних избора, Влади Георгијеву је забрањен улазак у Црну Гору, под изговором „националне и унутрашње безбедности“. Музичар је оштар критичар режима у Подгорици и Београду, а Мила Ђукановића и Александра Вучића сматра диктаторима.

– Сигурно да је и то један од разлога јер ме је већ јутрос сачекала врло грозна насловна страна једног српског таблоида. Очигледно су њих двојица пајтоса, како их ја зовем, а то дефинитивно и јесу, одмах хтели да ми дају до знања како се то ради са онима, који нису уз њих и не мисле као они – закључио је Георгиев.

ДПС, Мила Ђукановића, након 30 година власти, наћи ће се у опозиционим редовима, након што је изгубила на прошлонедељним парламентарним изборима.