Прочитај ми чланак

Окупио новинаре: Чеда мисли да је бојкот Вучићевих избора катастрофалан

0

Председник Либерално демократске партије (ЛДП) изјавио је јуче, у четвртак 5 септембра, док су на Факултету политичких наука трајали разговори власти, дела опозиције и невладиног сектора о предизборним условима за предстојеће републичке изборе, да је одлука о бојкоту катастрофална, без обзира на контаминирану политичку атмосферу, те да формирање прелазне владе види као решење.

Он је новинарима испред Факултета политичких наука, где се воде разговори о изборним условима, рекао да је на округлом столу предложио да формирање прелазне и републичке и покрајиниске владе.

Јовановић је рекао да се не слаже са изјавом министра Ивице Дачића да у Србији нема политичке кризе и околности због којих треба правити прелазну владу.

Према његовим речима, времена нема за промену изборног закона, па је зато прелазна влада у републици и Покрајини Војводине решење, а о том предлогу више га интересује мишљење опозиције него председника Србије Александра Вучића.

„Волео бих да чујем шта о томе мисли Ђилас, Двери и ДС који је у тишини, стално ћути“, рекао је Јовановић, али и додао да је највећа одговорност на Александру Вучићу.

Јовановић је поновио да он не мора да буде у тој влади, али и да неће учествовати на изборима ако „буду лудница“.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!