Прочитај ми чланак

ОГЛАСИО СЕ САВЕЗ ЗА СРБИЈУ, најављују доказе о инцидентима у Лучанима

0

Савез за Србију одбацио је наводе министра унутрашњих послова Небојше Стефановића о инцидентима који су се догодили током избора у Лучанима.

Они су најавили да ће сутра изнети доказе о ономе што се дешавало у тој општини, током кампање и јуче на дан избора.

Савез за Србију тврди да су притисци, претње и крађа гласова спровођени у Лучанима претходних 45 дана, а да су кулминирали привођењем опозиционих активиста на дан избора.

„Цео дан су грађани Лучана били изложени уценама и претњама од људи који су општином крстарили у џиповима без регистарских таблица и који су прогонили наше активисте“, стоји у саопштењу, а како се тврди полиција није реаговала, јер је тамо била присутна државна секретарка МУП-а Дијана Хркаловић, коју су затекли приликом, како наводе, мирног уласка у полицијску станицу.

Они су поставили питања шта је Хркаловић радила у Лучанима, зашто полиција не реагује на кршење закона и „зашто криминалце не хапси уместо што са њима блиско сарађује“.

„Јуче је (Хркаловић) изашла на светло дана, очекујући да је неко од присутних удари, гурне или учини било шта што би власт искористила у својој кампањи. Наравно, то се није десило“, додају у СзС.

Наводе Стефановића одбацио је у писаној изјави и лидер Двери Бошко Обрадовић који је поручио министру да је полиција народна, а не партијска, и да треба да штити закон, а не страначке батинаше.

“Добро је што је Стефановић признао да је Дијана Хркаловић била на локалним изборима у Лучанима по његовом налогу. То је доказ да се полиција директно умешала у изборни процес и ставила на страну власти”, тврди Обрадовић.

Додао је да је “нечувено” да су у току изборног процеса ухапшена два члана Двери – Борко Пушкић и Милован Јаковљевић, задржани у полицији и тако им онемогућили да буду у Изборном штабу СзС.

О изборима у Лучанима говорио је и председник Народне странке Вук Јеремић, који је рекао да је СзС документовао притиске и нерегуларности које су их обележиле.

Он је, гостујући на ТВ Наша, рекао да је потпредседник Извршног одбора Лазара Ðуровића ухапшен „под лажном оптужбом да је одгурнуо новинара“, који, тврди и није новинар, већ је директор Туристичке организације Панчева Никола Стојиљковић.

„Дијана Хркаловић је директно, из локалне полицијске станице, командовала специјалном операцијом утеривања страха у Лучанима и наређивала хапшење опозиционих активиста“, рекао је Јеремић.

                         ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!