Прочитај ми чланак

Огласила се Русија о споразуму у Вашингтону: Вучићу се једна ствар неће свидети

0

РУСКИ министар спољних послова Сергеј Лавров изјавио је да Русија подржава сваки споразум који добровољно постигну Београд и Приштина, изјавио је данас руски шеф дипломатије Сергеј Лавров.

-Ми ћемо, наравно, као што је председник Владимир Путин више пута рекао, чврсто подржавати Србију у корацима за које сматра да је неопходно да предузме у оквирима Резолуције 1244 Савета безбедности УН и подржаћемо све споразуме добровољно постигнуте између Београда и Приштине-рекао је Лавров на прес конференцији.

Он је указао на неопходност реализације већ постигнутих споразума и подсетио да је 2013. године, уз посредовање ЕУ, постигнут споразум Београда и Приштине о стварању Заједнице српских општина.

-Европска унија је у том тренутку била веома поносна на ово достигнуће, ми смо то такође поздравили, у суштини, то је био важан корак-рекао је Лавров.

Он је истакао да је седам година прошло а да у том погледу ништа није учињено и да Москва на то подсећа.

-Надамо се да наше колеге из Европске уније неће заборавити да је њиховим посредовањем постигнуто нешто што власти у Приштини потпуно игноришу-истакао је Лавров.