Прочитај ми чланак

Oдржана 37. седница Скупштине општине Чајетина

0

На јучерашњој седници Скупштине општине Чајетина одборници су усвојили измене и допуне Плана генералне регулације насељеног места Чајетина (седиште општине) са насељеним местом Златибор – прва фаза, чиме су отклоњени неки технички недостаци који су се претходне године показали у спровођењу тог плана, тако да ће на даље бити олакшано пословање и инвеститорима и Општинској управи. Донета је и одлука о расписивању јавног огласа за отуђење грађевинског земљишта тј. неке парцеле које су биле на огласу, а нису продате, су сада поново на огласу, рекао је председник Скупштине општине Чајетина Арсен Ђурић након јучерашње скупштинске седнице.

Једна од значајних новина, наставио је Ђурић, је да су формиране парцеле за изградњу аква парка на Златибору, за шта већ имамо заинтересоване инвеститоре из Швајцарске према чијим захтевима смо и формирали величине тих парцела. Очекујем да ћемо након расписивања овог огласа извршити продају тог земљишта и да ће наредне године почети градња Аква парка Златибор.

Донето је и неколико одлука о допарцелацији постојећих парцела као и одлуке о финансирању изградње одређених инфраструктурних пројеката средствима инвеститора. То се односи на неколико сеоских месних заједница за изградњу путева у Шљивовици, Гостиљу, Јабланици, Љубишу и Трипкови, чиме ће се заокружити све оно што је планирано за 2023. годину, закључио је Ђурић.