Прочитај ми чланак

Одређен притвор помоћници министра Недимовића

0

Судија за претходни поступак Посебног одељења за организовани криминал Вишег суда у Београду саслушао је данас окривљену помоћницу министра Дарију Јањић Нишавић и Д. Ч.

Судија је донео решење којим је окривљенима одредио притвор због постојања особитих околности које указују да ће боравком на слободи ометати поступак утицањем на сведоке, саопштио је Виши суд.

Против решења окривљени и браниоци могу изјавити жалбу кривичном ванпретресном већу Посебног одељења Вишег суда у Београду.

Дарија Јањић Нишавић се терети за примање мита, а окривљени Д. Ч за давање мита у продуженом трајању.

Подсећамо, Дарија Јањић Нишавић, помоћница министра Бранислава Недимовића, ухапшена је у петак због примања мита у облику месечне рате у износу од 1.000 евра које је примала од Д. Ч. Како је Нова.рс већ писала, њих двоје су имали договор да јој Д. Ч. у наредне две године исплаћује 1.000 евра док траје реализација уговора о јавној набавци. Тачније, од осумњиченог Д. Ч. примила је месечну рату унапред обећане користи за помоћ у добијању уговора у поступку јавне набавке Министарства пољопривреде у области услуга, која је подржана од иностраног фонда за финансирање пољопривреде.

Из Тужилаштва су у петак саопштили да су полицијски службеници Министарства унутрашњих послова, Дирекције полиције, Службе за борбу против организованог криминала лишили слободе два лица: Д.Ј.Н. , помоћницу министра пољопривреде Републике Србије за кривично дело примање мита из чл. 367 КЗ и физичко лице Д.Ч. за кривично дело давање мита из члана 368. КЗ.

Из Министарства пољопривреде су саопштили да ће бити санкционисан свако ко злоупотребљава свој положај и додали су да учествују у борби против сваког облика корупције.

Министар пољопривреде Бранислав Недимовић рекао је у петак за наш портал да Јањић Нишавић није познавао баш добро.