Прочитај ми чланак

ОДГОВОР НА ВУЧИЋЕВУ ПРОПАГАНДУ Председниче, Срби неће да живе ни у Сопоту

0

Изјава Александра Вучића да је „Косово место за које би Срби живот дали, али тамо не би живели“, тешко да може другачије да се окарактерише него као пропаганда за примитивне и наставак припреме српске јавности за одрицање од своје јужне покрајине.

Другим речима, шта смо сви толико запели за то Косово када тамо нико од нас ни не иде, а камоли да би неко хтео да живи. Јаки само само на речима, робујемо митоманији, не сагледавамо ствари реално…

А српска реалност је таква да Срби не желе да живе ни у Сопоту, а камоли по српским енклавама која су права гета у 21. веку. Да, народ бежи и из Сопота, београдске општине коју је Вучић недавно препоручио Зорану (Фанђо) Бабићу за летовање.

То је случај са свим општинама у Србији. Ко може, бежи у иностранство, они мање срећнији – у Београд, евентуално Нови Сад и Ниш.

Није ни чудо, с обзиром на то какво је стање у земљи. Људи не желе да у пеленама раде за 200 евра код Турчина стимулисаног државним новцем или да живе у земљи где судство и правда не постоје, односно где син медијско-режимског тајкуна може колима да згази девојчицу, побегне са лица места, не укаже јој помоћ – и за све то добије годину дана кућног притвора (као да ће Неша полиција и да контролише локацију његове наногице).

Дакле, већ сада су стотине села потпуно празна. Нарочито она у пограничним деловима ка Бугарској.

Да ли ће онда председник ускроро да се залаже за компромис и за овај део територије Србије? Шта ће нам источна Србија када Срби тамо не желе да живе?

Све док Срби, испраних мозгова медијском пропагандом, буду били одрођени од Бога, а Србијом буду управљале слуге Запада и дубока УДБА држава, тешко да ће се ствари променити на боље. И актуелна власт јаше на том коњу, покушавајући да у преговорима са Приштином добије пар општина на северу КиМ и тако замаже очи јавности некаквим компромисом.

Наравно, пре тога је потребно ширити дефетизам и народу путем такозваних медија убацити мантру у мали мозак да је Косово већ ионако изгубљено и да су га предали „они пре нас“.

Српски народ мора да схвати и прихвати поруку свештенства СПЦ са Косова и Метохије – не постоји подела Косова, постоји само подела Србије. Ако прихватимо намеру власти да се одрекнемо Космета, на себе ћемо навући вечно проклетство јер смо погазили огромну жртву наших предака, њихову борбу и мученичку смрт.

Требало би учити и из историје. Ако неко мисли да ће разграничење донети нешто добро Србима, довољно је да се врати сто година у назад. Тада је српска војска избила на Скадар, али су велике силе организовале разграничење Срба и Арнаута. Граница је стављена на Проклетије. Створена је држава Албанија. Сведоци смо да претензије Албанаца на српске земље после тог догађаја нису нестале. Проблемима ту није био крај. Напротив. Албански представници су већ почели да спомињу и Ниш, а јужније од тога подразумевају…

„Решењем“ косовског питања (признање лажне државе Косово или разграничење) неће почети светлија будућност како сматра председник, већ ће кренути нова жаришта и нова вишедеценијска голгота за српски народ на Балкану.