Прочитај ми чланак

Одбранимо Ваљевску Грачаницу!

0
obraz protest
Србски Образ позива православне Србе и Србкиње и све људе добре воље да у петак, 27. децембра, у што већем броју дођу у Ваљево, на протест против скрнављења и потапања цркве Светог Архангела Михаила у Тубравићу, познатије као Ваљевска Грачаница!
 
Ова светиња, која је уживала нарочиту љубав и бригу Светог владике Николаја Велимировића, данас је на мети безбожника који желе да је униште, правдајући се изградњом бране Стубо—Ровни.
 
Иако су озбиљна истраживања показала да изградња бране Стубо—Ровни може донети више штете него користи, нарушавањем водног система ваљевског краја, укључујући трајно загађење и уништење подземних вода и извора по којима је околина Ваљева једна од најбогатијих у Србији — безбожници из градске врхушке СПС-а за то не маре. Они по сваку цену желе да разоре Ваљевску Грачаницу, упркос чињеници да се црква налази у горњем делу области предвиђене за потапање, што значи да спуштање нивоа воде за неколико метара, у циљу заштите Светиње, никако не би могло да угрози акумулацију воде.
 
Протест против потапања Ваљевске Грачанице, у организацији удружења Истинољубље, одржаће се у петак 27. XII 2013, у 9:30, испред Градске управе Ваљево (Карађорђева 64).
Дођите да бранимо Божију и народну Светињу!
 
( Србски Образ)