Прочитај ми чланак

ОБРАДОВИЋ: Вучић да се повуче ако није способан

0

Председник посланичке групе Двери у Скупштини Србије Бошко Обрадовић позвао је мандатара Aлександра Вучића да се повуче ако није способан да формира Владу.

Фото: Србин.инфо - Ненад Златановић

Фото: Србин.инфо – Ненад Златановић

Он је оценио да свакодневно одуговлачење и нови изговори због чега се продужавају задати рокови за формирање владе, постају све бесмисленији и трагикомичнији.

„Тражимо од Aлександра Вучића да се повуче ако није способан да формира нову Владу, а то захтевају и сви проблеми у региону, као и потенцијални узроци нестабилности у међународним и регионалним односима“, навео је Обрадовић у саопштењу.

Он је оценио да је хитно формирање нове Владе Србије неопходно, јер са таквим изазовима не може да се суочи влада у техничком мандату, а упитао је и да ли Вучићу одговара да на власти буде сам, без могућости да се чује глас опозиције и без скупштинске контроле.

„Да ли се иза ове најновије позоришне представе у режији СНС заправо крије жеља да се влада без контроле и наџорне улоге Народне скупштине? Влада Србије је скоро шест месеци у техничком мандату. За то време Народна скупштина практично не постоји и технички председник Владе и технички министри никоме не одговарају за свој рад“, рекао је Обрадовић.

Лидер Двери навео је да сматра да би био ред да мандатар достави свој експозе свим народним посланицима седам дана раније како би сви могли да се припреме за скупштинску расправу након које ће се бирати нова Влада.

„Сигуран сам да ће власт заказати седницу само 24 сата раније, да експозе нећемо добити пре него што га чујемо у Скупштини и да на тај начин власт покушава да смањи могућност деловања опозиције. Када се томе дода идеја РТС-а да се директни преноси скупштинских седница помере на трећи канал јавног медијског сервиса – јасно је да се све чини како би се обесмислио рад Народне скупштине“, навео је Обрадовић.