Прочитај ми чланак

ОБРАДОВИЋ: У току медијска припрема за признавање независности Косова

0

Председник Двери Бошко Обрадовић оценио је данас у Чачку да је актуелни режим спреман да у наредних неколико месеци призна независно Косово.

Он је додао да ће актуелни режим потписати правно обавезујући споразум са Косовом, које је назвао „лажна држава“, и тако му омогућити чланство у Уједнињеним нацијама.

 

– Све што слушамо и гледамо на режимским медијима ових дана јесте медијска обрада и прирпема јавности за тај чин, односно покушај да се тај тренутак издаје и велеиздаје Косова прогласи за нешто што се ради за добро нашег народа, за мир и будућност наше деце – рекао је Обрадовић на конференцији за новинаре у Чачку.

Обрадовић је оценио да Запад не притиска Србију да се одрекне Косова, већ Запад пиртиска председника Србије Александра Вучича да испуни обећање које је дао Западу када су га, како је рекао, „његови западни ментори 2012. године довели на власт“.

– Присуствујемо великом спиновању јавности које ће се на крају завршити најпокваренијим политичким сценаријом у коме ће сви они који се буне против потписивања споразума са Косовом бити прогалшени за издајнике и за реметилачки фактор који руши власт и државу и хоће рат, а они који потписују независност Косова биће велике патриоте – рекао је Обрадовић.

Он је осудио нападе медија и режимских политичара на народног посланика и бившег председника Општине Зубин Поток Славишу Ристића за кога је рекао да је „симобл српског отпора стварању независног Косова“.

– Режимска харанга против Ристића води се само зато што је послао писмо председнику Русије Владимиру Путину у коме је раскринкао шта овај режим заправо ради, а шта прича у јавности – рекао је Обрадовић .

Одговарајући на новинарско питање, Обрадовић је рекао да су Двери против евентуалног расписивања референдума на коме би се градјани изјашњавали о статусу Косова.

– Ми смо против било каквог референдума у овим недемократским условима јер у Србији више нема ни медија ни Скупштине. Србија је у потпуном медијском и поитичком мраку под влашћу Вучића и његове пропаганде која траје 24 сата – рекао је Обрадовић.

Он је истакао и да би референдум о статусу Косова био и противуставан, јер у Уставу јасно пише да је Косово саставни део Србије.