Прочитај ми чланак

Обрадовић: Није реално да на изборима буде једна јединствена опозициона колона

0

Председник Двери Бошко Обрадовић изјавио је да се ова странка залаже за укрупњавање опозиције, али да сматра да "није реално" да буде једна јединствена опозициона колона на предстојећим изборима, јер постоје "два идеолошка пола".

„Један је овај наш, државотворан, родољубив, суверенистички, други је прозападни. И онда када тако поставимо ствари, бирачи могу јасно да се определе и да изађу на изборе и да гласају за политичку опцију која им је ближа“, рекао је Обрадовић новинарима у Крагујевцу уочи почетка трибине Српског патриотског блока на којој учествују и председница Заветника Милица Ђурђевић Стаменковски, историчар Милош Ковић и други.

Он је додао да је важно да сви заједно позову бираче да изађу у што већем броју да гласају против власти.

На питање да ли две опозиционе колоне умањују шансу за победу на изборима, Обрадовић је одговорио да је супротно и да то повећава шансу за победу.

„Јер кад имате једну јединствену колону која је нека врста идеолошког бућкуриша, одређени број бирача одлази у апстиненцију и не жели да гласа за јединствену колону. А овако, они бирају тачно ону колону која им је ближа и тако се сабира највећи број гласова“, казао је Обрадовић.

Додао је да постоји отвореност Двери за све врсте техничких договора са другом опозиционом колоном.

Обрадовић је рекао и да је дошло до уједињења патриота у Србији, да су уједињене државотворне и патриотске опозиционе странке у заједнички Српски патриотски блок.

„Ово наше велико национално окупљање смо решили да започнемо управо из некадашње српске престонице Крагујевца и то је једна веома важна порука колико је за нас важна Шумадија и да овде постоји велики потенцијал за нашу политику и за наш национални програм“, рекао је Обрадовић.

Обрадовић је истакао је да је ово „велики тренутак за српску политичку сцену“.