Прочитај ми чланак

ОБРАДОВИЋ: Колико нас кошта стање у које је пошту довела Мира Петровић?

0

В.д. директор Поште, Мира Петровић очигледно мисли да је ЈП „Поште Србије“ приватно предузеће ПУПС-а и да новац грађана Србије може да троши на кабинет од чак 20 људи - рекао је Бошко Обрадовић.

„Већина њих су кадрови ПУПС-а, а просечна плата им је 150 000 динара. Поред тога за време њеног мандата потписан је низ спорних уговора попут уговора о ауторским правима од шест милиона евра са „Јунајтед медија групом“ и уговора о транспорту са фирмом „Инекс плус“. Радници који су се побунили против оваквог пословања добили су суспензије и изложени су сталним притисцима“ – додао је Обрадовић.

Лидер Двери је подсетио јавност да Мира Петровић обавља функцију в.д. директора Поште потпуно мимо закона, будући да јој је мандат истекао, а да према Закону о јавним предузећима исто лице не може бити два пута бирано за вршиоца дужности директора.

„Поред тога, јавни конкурс за избор директора расписан је још у марту ове године, на њега се пријавило чак 26 кандидата, али је спровођење конкурса стопирано јер су други кандидати вероватно квалификованији од Мире Петровић, која је од Кркобабићеве секретарице дошла до позиције директора.

Позивамо Владу Републике Србије да што пре до краја спроведе конкурс за избор директора ЈП „Поште Србије“ и да стање у овом јавном предузећу што пре доведе у нормалу, а да пословање Мире Петровић испита Агенција за борбу против корупције“ – закључио је председник Двери.