Прочитај ми чланак

Обрадовић: Кад би Вучић увео санкције Русији, славили би га као најевропљанина

0

Европске обавештајне службе, у документу у који је увид имао Радио Слободна Европа, оцењују да ће у наредном периоду Вучић покушати да искористи проруску десничарску опозицију у парламенту као изговор да не усваја или одлаже тешке спољнополитичке одлуке. Наводи се и да су десничарске партије НАДА/ДСС, Заветници и Двери повезане са Српском напредном странком и имају финансијску и логистичку подршку те странке.

Лидер Двери бошко Обрадовић негира такве наводе и истиче да је то „још један у низу покушаја Европе да Србија уведе санкције Русији“ и додаје да има контра-тезу:

„Мислим да европске обавештајне службе сарађују и подржавају власт Александра Вучића и да они добро сарађују од када је Брисел честитао Томиславу Николићу победу у другом кругу председничких избора, а да биралишта нису ни била затворена, 3 сата пре затварања. Био би ред да европске обавештајне службе проговоре како су довели СНС на власт, како им је Александар Вучић био добар када је потписивао Бриселски и Вашингтонски споразум. Европске обавештајне службе, ако је истинит извештај, имају проблем са нечим другим – ја то њихово саопштење видим као притисак на Србију да се уведу санкције Русији“, казао је лидер Двери.

Обрадовић каже да Запад жели српске државнике који ће радити у интересу Запада и да сваки српски владар који гледа националне интересе Западу није прихватљив, да ли се он звао Слободан Милошевић, Војислав Коштуница , Борис Тадић или Александар Вучић.

„Запад гледа да нађе владара који ће следити интересе Запада у Србији, када би Александар Вучић увео санкције Русији исти ти кругови би га славили као најевропљанина, читава та играрија са извештајима је један у низу притисака да се уведу санкције. Ми нисмо опозиција Србији, ми смо опозиција власти. Ако власт не уводи санкције Русији, то је добар потез власти. Не интересује ме ко је на власти. Мислим да је поента да се изврши додатан притисак, ако европска обавештајна агенција на томе инсистира, ми смо онда још више против тога“, рекао је он.

Каже да нема ништа против да власт користи као изговор јачање патриотских снага у скупштини.

„Немам ништа против да се власт плаши, али реакције народа, не нас. Преко 80 одсто грађана је против увођења санкција Русији, нити један изборни учесник пре избора се није заложио јавно за увођење санкција, откуд им право да после избора говоре о санкцијама Русији, то је тешка превара бирача“, закључио је Бошко Обрадовић.