Прочитај ми чланак

Обрадовић: Јавно опомињем Миладина Ковачевића да не понављају сценарио из 2016.

0

Бошко Обрадовић, председник Двери, рекао да не сумња да ће Национално окупљање прећи цензус, и како каже, сви њихови подаци са терена говоре да су изнад цензуса, а да то говори РИК и њихов унос података у њиховом реалном времену.

Обрадовић је критиковао ИПСОС и његове пројекције.

Каже да признају да су врло незадовољни својим резултатом, оцењује да Србија није препознала њихов „трећи пут“ и да се опредељивала између садашње и прошле власти, односно да је превладала референдумска атмосфера. То је, како оцењује, „под медијском тортуром која је ишла у правцу два политичка монопола“ пољуљало и део њихових бирача с прошлих избора.

Отворено смо рекли да се на нивоу града Београда боримо за цензус и то је неизвесно, очекујемо одређени број бирачких места на којима ће избори бити поновљени и ту ћемо се борити за цензус, додао је.

„Имамо 72 сата према закону да уложимо приговоре на све уочене неправилности. Наш правни тим ради на томе и надам се да ћемо већ сутра имати први пресек и прве уложене приговоре и очекујемо да ће на основу тога ГИК поновити изборе на одређеном броју бирачких места, за које ћемо водити нову кампању и изборити се за цензус и на нивоу Београда, док у Републици не доводимо у питање да смо изнад цензуса“, рекао је.

Обрадовић, говорећи о данашњим неправилностима, каже да озбиљну сенку на слављенички израз владајућег режима баца то, јер режим може на тај начин да остварује резултат када има затворене велике медије, када има фантомске бираче, несређене спискове, када доводи људе из других општина…

Нико од нас појединачно не може да уради ништа, једино опозиција једном широм активношћу и уједињавањем у борби против тако нечега може евентуално томе да се супротстави, наводи он.

Опозиција, како каже, мора да извуче поуке и да то уједињавање њихових напора мора да се реализује у борби за слободу медија, сређивање бирачког списка, за поштеније изборе свукупно гледано… Не морамо сви бити на једној листи као опозиција, али морамо бити у техничкој сарадњи да би се супротставили неправилностима, подвлачи Обрадовић.

„Брине ме и РИК у којој и даље седи Миладин Ковачевић, као директор Завода за статистику. Овог пута јавно опомињем Миладина Ковачевића да се не понављају сценарија из 2016. иначе ћемо морати да бранимо свој резултат и изборну вoљу грађана“, нагласио је Обрадовић.