Прочитај ми чланак

Обрадовић: Чачани се разликују по пркосу

0

После забране спота у коме се председник Српске напредне странке Александар Вучић појављује заједно са шестогодишњом девојчицом, владајућа странка избацила је нови видео за кампању за парламентарне изборе.

То што је нови спот промптно „пуштен у етар“ одмах пошто је РЕМ забранио претходни, на друштвеним мрежама појачало је сумње да се са забраном видеа у коме се појављује девојчица и рачунало.

У новом споту полицајац на Новом Беграду зауставља плавог „реноа“ са чачанским регистрацијама у којем су млађи мушкарац и жена.

– Чекај бре, пријатељу, шта се овде дешава – пита полицајац возача.

– Шта – збуњено узвраћа возач.

– Откуд оволико Чачана у Београду – пита „саобраћајац“.

– Па не знам за друге… Ми смо дошли на пиће, па ћемо назад – правда се возач.

– Толики пут да би попили пиће – каже полицајац.

– Ауто-пут, пријатељу, стигли смо за сат и петнаест – објашњава возач.

– Без прекорачења – проверава припадник МУП-а.

– Без прекорачења. Седи у кола бре, провери сам – убеђује возач полицајца, који на крају поручује „е, нек су га направили“, а на екрану се појављује слоган СНС-а „Александар Вучић – За нашу децу“.

За Братислава Југовића, члана Главног одбора СНС-а, препричани видео „није спот, то је реалност“. Он истиче да је ауто-пут разлог због кога се није преселио у Београд, упркос чињеници што је његово дете рођено у Београду и што у септембру креће у први резред у главном граду.

– Живим с лакоћом на релацији Чачак – Београд зато што је изградњом ауто-пута Чачак постао Београду предграђе, а Београд је постао предграђе Чачка. Сви ми који смо по националности Чачани кажемо да је Београд предграђе Чачка. Не знам да ли је то познато широј јавности, али Београђани викендом дођу у Чачак на печење у време ручка, а Чачани викендом одлазе у Београд, зато што је то једини град свих који у њему живе и који га радо посећују – наглашава Југовић.

Лидер Двери Бошко Обрадовић, који је такође Чачанин, на Твитеру је прокоментарисао нови спот у кампањи СНС-а.

– Чиме су Чачани заслужили овакву пажњу владајућег режима да су нам посветили предизборни спот, са глумцем који очито никад и никакве везе са Чачком није имао? Зашто само о нама? По чему се то, сем по „акценту“ који је толики засметао господару, разликујемо од других? Пркосимо – упитао је Обрадовић.

Претходни спот, у коме Вучић девојчици објашњава чему служе путеви и открива да има план како да њеног тату и све друге очеве који раде у Немачкој врати у Србију, РЕМ је забранио због правила да деца не могу учествовати у политичким програмима.

Подсећање на 2017.

Подсетимо, у председничкој кампањи 2017. РЕМ је забранио спот СНС, у коме се на крају чује скандирање „Вучићу, педеру“. Објашњено је да „огласна порука не сме да садржи изјаве или визуелно представљање које се може сматрати увредљивим“.