Прочитај ми чланак

ОБРАДОВИЋ: Босански је варијанта српског језика, Санџак не постоји – то је Рашка

0

Колико поштујемо наше српске жртве, колико поштујемо наше ратнике и оне који су погинули у борби за отаџбину, дупло више у држави Србији, када се Двери буду питале, ће се поштовати грађани несрпске националности који су свој живот дали за Србију. То је наша дужност и обавеза – рекао је Бошко Обрадовић у Дому Народне скупштине.

Бошко Обрадовић је коментаришући данашње заседање Народне скупштине, као и покушаје власти да се у јавности Двери вежу за организацију која не вреднује друге нације и вере, истакао да сви лингвисти света знају да не постоји ни хрватски, ни бошњачки ни црногорски језик, већ само један и научни утемељени српски језик, као и да не постоји амерички или аустралијски језик већ да је све то енглески језик.

„Само се код нас прави разлика и само се Срби на тај начин деградирају. Само се лажна и удварачка власт у Србији одриче свега што је национално и историјски утемељено. Имам много пријатеља муслимана и поштујем њихову традицију и веру и они су ми рекли да ни један честити и поштен муслиман у Рашкој области није гласао за Александра Вучића. Иначе, Санџак је окупациони термин из времена турске окупације, а према територијалној организацији Србије у питању је Рашки управни округ. А колико Двери и ја лично поштујемо друге вере и нације говори чињеница да смо данас предали Народној скупштини, да се стави као посебна тачка дневног реда, Декларацију о изражавању почасти грађанима Србије несрпске националности погинулим за отаџбину“ – рекао је председник Двери.

Он је нагласио да ова декларација посебно истиче, као прво, да Народна скупштина Републике Србије мора да позове надлежне институције Републике Србије да одају почаст овим херојима подизањем споменика којим би се обележио њихов допринос борби за слободу наше заједничке отаџбине. И као друго, да предлаже да се изради комплетан попис свих грађана несрпске националности који су дали своје животе у отаџбинским ратовима како њихова имена не би била заборављена.

„За нас је веома важно да ова држава, напокон покаже захвалност према свим својим грађанима других вера и нација који су били спремни да дају животе за отаџбину Србију, за нашу заједничку државу.

Колико поштујемо наше српске жртве, колико поштујемо наше ратнике и оне који су погинули у борби за отаџбину, дупло више у држави Србији, када се Двери буду питале, ће се поштовати грађани несрпске националности који су свој живот дали за Србију. То је наша дужност и обавеза“ – закључио је Бошко Обрадовић.

 

Инфо служба Двери