Прочитај ми чланак

О ТВ ПИНКУ И ВУЧИЋУ НА БОЖИЋ: Још један покушај понижења Србије

0

vucic tv pink

Александар Вучић је најпре као радикал а потом као напредњак (како то гордо звучи!) био на власти, Прво као министар за информисање од када га памтимо као препородитеља закона о информисању. Последње три године „усрећује Србију“, прво као потпредседник Владе а потом као председник. О Шешељевим радикалима не треба трошити речи осим помињања тврдње да су сада под другим, англоамеричким именом на власти као последње слуге слушају и извршавају наређења из амбасада.

Англоамериканци су добро проценили да ће им радикали бити најбоље слуге то јест извршиоци најдубљих издајничких послова. На нашу несрећу, нису се преварили.

Тешко је набројати све начине на које је Александар Вучић покушао да понижава Србију и Српство. Једно је сигурно: у четвртак ујутру, на најрадоснији православни празник – Рођење Христово – узео је себи за право да Српству себе престави као равног Богу! Био је то само још један у низу од његових покушаја да нас понизи. На срећу, многи су то прозрели као још једну радикалско-напредњачку превару!

Када је добар део Срба био у храмовима на литургији, где је, на крају литургије слушао посланицу наших архијереја, он се „својој пастви“ обратио преко ружичасте Пинк телевизије. Да ствар буде још гора, сви медији у земљи Србији морају да преносе његове „мудре посланице“ – испразне речи, гомиле лажи…

Будућност коју нам он обећава представља само цементирање ропства наших синова и унучади. Наравно да му се то може јер га чува булумента кримогених профитера којима је омогућено да за неколико година стекну богатство које се у Западној Европи стиче генерацијама. А они су спремни да и употребом силе и оружја бране Вучићев систем.

Уосталом, то и не крију па на конференције долазе са пратњом у пуној ратној спреми! Познато је да свака прекомерна употреба силе води у грађански рат. А то је оно што су нам Англоамериканци обећали кроз уста Стјепана Месића када су започели крвави рат у Југославији 1990. године!

Нама Србима остаје, у ове празничне дане, само још једна молба новорођеном Богомладенцу: Сачувај нас и заклони, Боже!

Извор: Фонд Стратешке Културе – Велимир Гајић