Прочитај ми чланак

Новосађани платили МИЛИОН ЕВРА приватно обезбеђење које га бије! (ФОТО)

0

Новосађани плаћају МИЛИОН ЕВРА приватно обезбеђење само по уговорима из 2021. и 2022. преко градских служби и јавних предузећа. А има их јoш, написала је Мариника Тепић на Твитеру и објавила документа.

И у Граду Београду режимске криминалце штити папрено плаћено приватно обезбеђење (екипа Веље Невоље) које по потреби бије и хапси народ о његовом трошку, а иста екипа „чува“ и музеје који су опљачкани од кад их чувају. И ником ништа.

„Ове приватне батинаше Новосађани дебело плаћају – да их дебело туку! Градоначелниковим љубимцима из фирме “Intersec Team” Новосађани плаћају МИЛИОН ЕВРА само по уговорима из 2021. и 2022. преко градских служби и јавних предузећа. А има их јoш“, написала је на Твитеру Мариника Тепић и објавила уговоре.

Након стравичних сцена у Новом Саду, активисти покрета Еколошки фронт Нови Сад који су против усвајања Генералног урбанистичког плана организовали су прес конференцију како би још једном рекли јавно кроз какву голготу пролазе.

„Ми смо јуче видели документ који је изнет пред одборнике и има 1.300 страна које они нису прочитали, али ми јесмо. Никоме од грађана није у интересу да се тај план оствари, само инвеститорима и власти“, рекла је представница ове организације.

Најављени су и протести због насиља „ћелавих батинаша“ над народом.

„Желимо да знамо о чему се овде ради и зашто се користи сила, и ко је битангама кривично гоњеним дао овлашћења да раде ово што раде?! Кога су они чували јуче и шта су бранили?! Један од њих, господин Силбашки има кривичну пријаву за тешке телесне повреде и он има лиценцу за физичко обезбеђење, како то?! Ми тражимо да се идентификују лица која су јуче линчовала и тукла народ Новог Сада, ако се не истражи за пет дана ћемо имати још један протест“, рекла је представница.

Батинаши који живе на буџету сиромашног народа Србије и још бију народ који их плаћа, идентификовани су као Петар Ћеран и Драган Силбашки.