Прочитај ми чланак

Ново гоњење Двери!

0

dveri pokret za zivot srbije

Нови режимски притисак на Двери:  Бошко Обрадовић пред Прекршајним судом
МУП Србије поднео захтев за покретање прекршајног поступка против Бошка Обрадовића као сазивача јавног скупа против усвајања Бриселског споразума у Скупштини Србије.

Бошко Обрадовић, члан Старешинства Покрета Двери, позван је у својству окривљеног да се појави пред Прекршајним судом због захтева Министарства унутрашњих послова Србије за покретање прекршајног поступка против њега. У захтеву МУП-а се наводи да је „дана 26. априла на Тргу Николе Пашића у Београду, у својству сазивача јавног скупа, Обрадовић окупио грађане иако скуп није пријавио МУП-у, којом приликом је са групом око 300 грађана протестовао, а затим су се прошетали до Дома Народне скупштине, чиме је починио прекршај из Закона о окупљању грађана”.

МУП је, наравно, пропустио да наведе мотив зашто је Бошко Обрадовић тога јутра сазвао јавни скуп и повео грађане у шетњу до Скупштине Србије (скуп притом није сазвао Бошко Обрадовић већ Покрет Двери). Наиме, тога дана у Скупштини Србије било је заказано усвајање противуставног Бриселског споразума којим се признаје тзв. независно Косово и Тачијевим терористима предају све државне институције Србије и српски народ на КиМ. Покрет Двери позвао је грађане да се тога дана саберу испред Скупштине Србије и погледају у очи са свим народним посланицима који су спремни на издају Косова и Метохије. Са Трга Николе Пашића, где се тога јутра окупило више стотина присталица Двери, после говора Бошка Обрадовића кренуло се на протест испред Скупштине Србије.

Поставља се као кључно питање: зашто су се МУП и Прекршајни суд тек сада, после шест месеци, досетили овог догађаја? Како Двери незванично сазнају, захтеви за покретање прекршајног поступка покренути су и против других организатора протеста, пре свега студената Београдског универзитета који су такође тих дана устали против Владе Србије. Да ли је ово порука свима нама пред 3. новембар да се не усуђујемо да протестујемо против лажних шиптарских избора на КиМ, које је према противуставном Бриселском споразуму расписала тзв. председница тзв. Косова Атифете Јахјага, а подржава издајнички режим у Београду?

Када се грађани буне против кршења Устава Србије, издаје и велеиздаје од стране највиших државних функционера, онда је то прекршај, а када се крши Устав Србије и чини велеиздаја – онда то није никакав прекршај. Уставни суд ћути месецима, нема оцене уставности Бриселског споразума нити МУП и Тужилаштво покрећу поступак против одговорних за кршење Устава.

Покрет Двери је још 23. априла Вишем јавном тужилаштву у Београду предао кривичну пријаву против свих чланова Владе Републике Србије, као и против других лица која су била саставни део делегације која је преговарала са тзв. приштинским режимом у Бриселу, због више кривичних дела против уставног уређења и безбедности државе Србије. До дана данашњег ова кривична пријава стоји у фиоци, као и она друга од маја прошле године коју смо поднели против удружене криминалне групе која је покрала изборе о Ђурђевдану 2012. Али зато МУП и судови раде када треба гонити лидере опозиције и послати претећу поруку да грађани немају право на окупљање у ванредним околностима када треба заштитити уставни поредак државе.   

Поручујемо режиму: различити притисци којима је последњих недеља изложен Покрет Двери само нас јачају у уверењу да свакога дана постајемо све снажнија опозиција властима, која неће дозволити даље уништавање државе и распродају националних интереса. Спремни смо да одговоримо на све режимске нападе како у Полицији, Тужилаштву или Суду, тако и на медијима и на сваком другом месту, па и на улици где нас режим све више присиљава да поново изађемо јер се оволико понижавање и пропадање Србије на свим пољима више трпети не може. У прилогу достављамо скениране дописе из МУП-а и Суда којим се Бошко Обрадовић терети за кршење Закона о окупљању грађана.

Информативна служба Покрета Двери