Прочитај ми чланак

Нови шокантни подаци из Цвијанових папира: Вучић, Пленковић и 150 милијарди евра!

0

Хрватски истраживачки новинар Домагој Маргетић изнео је нове, шокантне податке о корупцији и криминалним радњама власти у Србији и Хрватској и нове детаље из папира Владимира Цвијана.

– Завршавам истраживање о Цвијану. Владимир Цвијан знао је за тајне преговоре и аранжмане Вучића и Тодорића у којима је судјеловао Бруно Ђуран (прим. Србин инфо. – ускоро би требало да преузме БИА). Ђуран је више пута као Вучићев особни изасланик долазио у сједиште Агрокора на састанке с Тодорићем.


Цвијан је знао за аранжмане с нафтом, отпадном храном и опасним отпадима на Балкану. Односно знао је колико је хрватска мафија платила да у Србију одвози опасни отпад из Еуропе. На томе нису само Припузови постали милијардери. А тај посао у Србији био би немогућ без Вучића.

Нафта, која би иначе била под ембаргом у Србију улази као руска. У Србији се декларира као НИС-ова нафта. Потом ју генерал Чермак с лажним декларацијама увози као од швицарске фирме у Хрватску. И онда с лажним декларацијама као „Цродуксова“ нафта иде у ЕУ.

Преко Вање Шпиљка (унук Мике Шпиљка) контролира се црно тржиште нафте на Балкану. Нафта под ембаргом и из забрањених тржишта преко Русије долази у Србију, а потом се лажним декларацијама хрватске царине шверцује преко Хрватске за ЕУ и треће земље. Све иде преко шеснаест офшор фирми.

Цијели аранжман Агрокора и Сбербанк одрађен је преко Београда. Преко Вучићевог играча Бруне Ђурана. Ђуран је с Тодорићем договарао комбинацију са Сбербанк. Вучић је и у томе покупио провизију. А Ђуран је имао позамашан досје о Тодорићима.

Наставио сам слиједити траг новца након Афере Хyпо. У томе ми је помагао и Цвијан. Свугдје гдје воде трагови Загреб и Београд су заједно – Јужна Африка, Финска, Русија, Дубаи, Ципар, Малта, а ту су и Словачка и Велика Британија. Цвијан је био незгодан свједок трага од 150 милијарди евра!

Кад сам прије 10 год писао да је „руска“ Сбербанк на Балкану параван за опљачкане милијарде, сви су ме напали. Данас ето већински власник „руске“ Сбербанк у Хрватској Миодраг Костић. Све са тајних рачуна у Хyпо Групи сакрили су преко Сбербанк даље …

Промјене у Сбербанк значе даљње сакривање трагова милијарди похрањених на тајним рачунима. Милијарди из Србије, Хрватске, БиХ, Словеније, Црне Горе и Македоније. Пленковић и Вучић у томе су партнери. Као што су на тајним рачунима партнери били Туђман и Милошевић.

И Вучић и Пленковић ту су да осигурају континуитет калашњиков-економије из ратних 90их. Туђманов и Милошевићев потрчко ту су да сакрију траг крвавог ратног плијена.

Цвијан је знао тајну договора с Карићима. Карић је морао осигурати аранжман с Русима о скривању балканских милијарди. Заузврат су му скинуте оптужнице. Због тих је договора Цвијан долазио и у Загреб. Био је незгодан свједок договора Зг и Бг око тајних рачуна у Русији и Дубаију.

На власти у земљама бивше Југославије оно је чему смо некад тепали – багра. Багра на власти зна само красти. Овдје су национализими и вјерске пиздарије само кулиса иза које багра проводи своје интересе. Пуне очи застава и грбова, џепови празни.

А и ово с масовним исељавањима иде багри на руку. Паметни ће да оду. Да се макну од багре. А остатак ће опет да се побије кад багра замаше заставама за старт крваве трке – закључио је Домагој Маргетић.