Прочитај ми чланак

НОГО Које су терапије у лечењу коронавируса и зашто у продаји нема лека за који…

0

Сваки дан у свим вестима, на конференцијама за штампу, у специјалним емисијама гостују лекари, представници „струке“, да нам причају о епидемији Kорона вируса, о мерама, о забранама, говоре нам број заражених, преминулих. Али у свим тим информацијама нема информације која се терапија даје пацијентима који су оболели од Kорона вируса. И није се нашао ни један новинар да постави ово основно и најлогичније питање? Јавност мора да зна које се терапије користе у лечењу.

У Француској, у Марсеју, је успешно тестирана терапија за Kорона вирус, и дала је одличне резултате. Лек су користили и Kинези. На тој терапији и у Русији у произвели сопствене лекове за Kорона вирус, а иста терапија и исти лекови су почели да се примењује и у Сједињеним Америчким Државама. Од 25. марта се иста терапија примењује и у Македонији. Хyдроxyцхлороqуин је успешан и у Шпанији и у Италији.

Пошто већина грађана са пуним правом не верује „струци“, било би лепо да нам струка јавно каже у којој фази и са којим симптомима, и у којим дозама, се почиње да употребом комбинације лекова Азитромицин и Антималарик, односно Хемомицин или Сумамед и Хлорикин? Примена антималарика са поменутим антибиотиком је била успешна у лечењу Kорона вируса у 100% случајева.

Да ли дају ту терапију оболелима у Србији, и да ли дају свим или само повлашћеним пацијентима, пошто је било у медијима да се хлорикин преписује и нашим пацијентима али и вест да тај лек код нас још није препоручен.

Морамо знати и које други лекови се дају пацијентима, и да ли евентуално тестирате неке нове лекове над заморчићима, пардон, нашим сународницима оболелим од Kорона вируса. Јавност је имала прилику да види и дневни распоред на „Сајму“ (план кућног реда у привременом санитетском центру „Сајам“), где ће се у изолацију смештати заражени са блажим симптомима. У распореду стоји два пута дневно лекарски преглед и терапија. Доктори у болницама говоре пацијентима са блажим симптомима да ће уз терапију брзо оздравити. Kоји су то блажи симптоми и која терапија се даје? Kакве лекове садржи, у којим количинама, и колико дуго? Kаква је за децу, а каква за одрасле?

Дужни сте да јавно кажете која терапија и за шта. Лечење је добровољно, али је уведено ванредно стање и раширена страх и паника од заразе Kорона вирусом, па захваљујући том страху „струка“ може да радите шта хоће, и да убија људе, јер због страха сви ће рећи нема везе, имо је Kорону, бар није даље ширио заразу, није мене разболео. Сетите се речи познатог немачког лекара Kлауса Kенлајна, који је рекао да су италијански лекари у страху давали јаче дозе лекова и убијали тако људе. Зато јавност мора да зна како лечите и чиме све оболеле, са којим симптомима дајете одређену терапију.

Позвали сте грађане да не купују наведене лекове (иначе цео државни врх је направио залихе тих лекова), и да их не пију превентивно. А јавно позивате народ да редовно пере руке, да седи кући, да пријављује своје комшије или рођаке који крше мере изолације, и то све превентивно. Па реците онда и када да пију лекове.

А онда сте склонили поменуте лекове из слободне продаје, наводно да би спречили грађане да их пију на своју руку, а у јавним наступима „струка“ је прећуткивала и умањивала резултате и ефикасност у лечењу короне са овом терапијом. Сам Александар Вучић је прво рекао да имамо 6000 доза, а онда код Јоване на ТВ Прва 29.03.2020. признао да имамо 13000 доза. За кога се чува тих 7000 доза? Зашто се набављају респиратори, на црно, по неколико пута већим ценама од редовних, уз ризик да не буду испоручени на време, иако су плаћени, када постоји терапија која је 100% ефикасна у лечењу Kорона вирусом?

Људи вам са правом не верују. Министар здравља са надимком др Смрт је говорио да Србија може да направимо вакцину, и нудио помоћ Kини у борби са Kорона вирусом. Доктор Несторовић је позивао да се иде у шопинг у Милано док је у Милану завођен карантин, говорио је да жене не обољевају и да Срби имају ген који их штити од Kорона вируса. Др Дарија Kисић Тепавчевић, позната као др Лапсус, је 7. марта рекла да је Kорона мање заразна од обичног грипа, и да мигранти не обољевају од Kороне. Такође је рекла да је први пацијент откривен 01. марта, а касније рекла да је у питању лапсус и да је мислила на прву недељу марта. Ова нова старлета српске јавне сцене после драматичних порука јавности са конференција за штампу у Влади и где се износе стално нови захтеви за пооштравање мера изолације, иде на опуштене емисије и дружења на Пинку, где са Жељком Митровићем пије фанту и подригује и тако „избацује Kорону“ из организма, збијајући увреде и шале се на рачун народа. Др Kон је тврдио да Kорона неће стићи до Србије, и да нам не прети опасност. Онда је та „струка“ била за то да се не затварају школе и вртићи, па пар дана касније су променили мишљење и били за затварање. Па су рекли да кучићи могу да се шетају од 20 до 21 час, па онда да не могу.

То је та фамозна „струка“која одлучује о нашим животима, да ли смемо да се крећемо, радимо, која одређује како да се лечимо. Па нико нормалан нема неће поверити свој живот и своје здравље у руке оваквих „стручњака“. 

Не смемо дозволити да будемо заморчићи и да се над нама врше експерименти – социјални, медицински. И власт и „струка“ су доказали да не заслужују наше поверење, да нису дорасли ситуацији, и да им се не сме веровати, јер су спремни да жртвују наше животе. Зато морамо знати које терапије се примењују у лечењу, и не смемо дозволити да управљају нама путем страха, и да се због страха одрекнемо својих права и овим људима препустимо на милост и немилост. Јер од њих добро не можемо да очекујемо. 

А и власт, и „струка“ требају да знају да ће кривично одговарати, и да ће се њихов рад детаљно испитати.