Прочитај ми чланак

НОГО И КОСТИЋ ПРОТИВ УЛАСКА ДВЕРИ у Савез за Србију

0

У ГЛАВНОМ ОДБОРУ ПОКРЕТА 58 БИЛО „ЗА“, ПЕТОРО „УЗДРЖАНИХ“ И 30 ПРОТИВ

ЧЛАН Председништва Двери и посланик у Скупштини Србије Срђан Ного изјавио је да је на седници Главног одбора странке био против тога да Двери буду један од оснивача Савеза за Србију, али да не мисли да таква одлука може довести до раскола у Дверима.

Он је за данашње издање „Политике“ казао да је од присутних 93 чланова одбора њих 58 гласало „за“, петоро је било уздржано, док је 30 чланова било против, међу којима и он.

Ного је рекао да је проблем што је за ту одлуку по страначком статуту било потребно да гласа 62 члана ГО, али да се то није догодило.

Против тога да Двери буду оснивачи Савеза за Србију био је и посланик Иван Костић који је на друштвеној мрежи Фејсбук написао да је таква одлука лоша и да „нема поверења у људе који су у протеклом периоду уништили Србију“.

„И (Александар) Вучић и Демократска странка и (Драган) Ђилас и (Вук) Јеремић и (Борко) Стефановић за мене су исти и са њима Србија нема будућност. Србији су потребни нови и некорумпирани политичари“, написао је Костић.

Он је навео да покрет неће напустити и да неће да уништава покрет и пљује по ономе у шта је уложио 16 година свог живота и жели да се и даље бори у оквиру Двери за „светосавску и породичну“ Србију.

Председник Двери Бошко Обрадовић је после седнице ГО изјавио да су на седници оценили да је приоритет стварање јединствене опозиционе колоне, јер је то једини начин да се изборе за смену актуелне власти. Навео је и да ће Двери задржати своју аутономију у деловању и да неће одустати од свог идентитета.

Оснивачи савеза су бивши градоначелник Београд и бивши председник Демократске странке Драган Ђилас, Демокртаска странка, Народна странка Вука Јеремића, Левица Србије Борка Стефановића, Покрет за преокрет Јанка Веселиновића, Здрава Србија Милана Стаматовића, Синдикат Слога Жељка Веселиновића.