Прочитај ми чланак

Николић: Косово из Србије не може, барем не у нашем веку

0

Toma Nikolic

Панчево – Време је да у Приштини схвате да Србија не мора да уради ништа у вези Косова што би они желели, а Косово из Србије, барем у нашем веку, сигурно неће моћи да оде – поручио је данас председник Србије Томислав Николић.

– Србија ће да ради оно што мора, у складу са интересима својих грађана и државе, који су јасно дефинисани – рекао је Николић новинарима после отварања радова на реконструкцији пруге Панчево – Београд.

Николић је објаснио да разговоре у Бриселу не види као „уклапање“ Србије у правила која су прописана у Приштини, „већ уклапање и једних и других у нека правила која бисмо и једни и други поштовали“.

– Ако Приштина мисли да са Србијом сарађује на начин да нађемо најбоље решење, онда мора да одустане од бесмислених потеза, као што је приказивење силе хапшењем одређених људи по оптужницама које су или измишљене, или не би могле да постоје ни у једној правној држави – рекао је он.

Према мишљењу Николића, у предстојећим разговорима Београда и Приштине време је да се почне разговарати и о „оном лошем што се сад дешава“.

Он је најавио да ће делегација Београда разговоре са Приштином наставити „вероватно у неком измењеном саставу“, а мисли да ће на њих ићи премијер Ивица Дачић и вицепремијер Александар Вучић, „као очигледно главни кандидат за будућег председника Владе“.

 

(Танјуг)