Прочитај ми чланак

„Николић да каже шта је циљ његовог другог мандата“

0

Београд -- Председник Либералнодемократске партије (ЛДП) Чедомир Јовановић изјавио је да председник Србије Томислав Николић има право да се опет кандидује за ту функцију.

Јовановић је рекао да би било поштено да Николић каже који су мотиви и шта је циљ његовог другог мандата.

ceda jovanovic hrt

„Јасно је да се он на тај корак одлучио, пре свега, незадовољан чињеницом да је остао без Вучићеве подршке и подршке странке коју је заједно са Вучићем правио“, рекао је Јовановић за агенцију Бета.

Јовановић је додао да ослонац за такву Николићеву одлуку види у Москви, „у чињеници да никада до сада председник Србије није биран без великог утицаја Москве“.

Према Јовановићевим речима, Николић је био ослонац руских интереса у Србији и неко ко је својим понашањем био препрека не за Вучића, него за читаво друштво, а сам Вучић је вешто маневрисао и правио компромисе који су му били потребни како би учврстио своју власт.

„Исто тако сматрам да постоје кругови у земљи који повлачењем Николића сматрају да губе ослонац у тренутку у којем нису сигурни какве су, заправо, намере Вучића који је повукао радикалан потез кандидујући се за председника Републике“, рекао је Јовановић.

Лидер ЛДП-а рекао је да грађанске демократске снаге не само Николићева кандидатура него и оно што са том кандидатуром долази обавезује да буду много озбиљније, да постигну неопходне договоре који би били сидро за „овако нестабилну и несигурну земљу“.