Прочитај ми чланак

Несторовић: Одговарали би нам нови избори, а они који желе нови 5. октобар…

0

Носилац листе "Ми - Глас из народа" Бранимир Несторовић изјавио је данас да би том покрету одговарало да се одрже нови избори, јер сматра да би им резултат био бољи. Истиче да остају при ставу да неће улазити у коалиције, али да им је приоритет да држава не буде угрожена, под чиме сматра насилно свргавање власти.

„Нама би одговарали ти избори, али не бисмо волели да наш изборни резултат угрози државу, а нама као покрету би одговарали нови избори“, каже Несторовић за телевизију Прва.

Како појашњава, ако би се десила ситуација у којој би одлука покрета да се боље пласира на изборима угрозила државу – ту не би размишљали.

Како каже, њима у покрету тренутно одговара да буду опозиција и није им идеја да узимају министарска места а, како каже, „могли би наравно да истргују“.

Говорећи о евентуалним коалицијама, одбацује те идеје и истиче да су као једину црвену линију дефинисали да су против насилних протеста.

„Деведесетих био против Милошевића, али су ме питали ‘шта ако се деси нешто…’ – рекао сам ‘онда бранимо Србију а не Милошевића, а он је председник Србије’. Иста је прича и сад ако неко проба да сруши власт – а у ствари Србију, јер желе да ураде нови 5. октобар да нас врате тамо где смо 5. октобра, а ми се још нисмо ишчупали од 5. октобра тек покушавамо да се ишчупамо. Ето, то је једина опција у којој бисмо подржали власт – да спасемо државу“, прича Несторовић.

Истакао је и да су му изборни резултат честитали Александар Шапић, Бошко Обрадовић и Милош Јовановић и „неки људи“ Александра Вучића, али не и он лично, а истакао је да са Јовановићем одбија да разговара јер се још пре избора определио, како каже, за ПроГлас, за сарадњу са „Србија против насиља“ што он не разуме.

„Ми јесмо опозиција власти, а они (Србија против насиља) су опозиција Србији. Они баш мрзе Србију“, истиче Несторовић.

Говорећи о изборним нерегуларностима, Несторовић истиче да тај покрет за крађу нема доказа и да и да се крађа десила – не би много променила. Суштински, он одбацује разлоге због којих протестује опозиција окупљена око листе „Србија против насиља“.

Такође истиче да не види проблем у гласачима из Републике Српске, јер су они држављани Србије и имају право да гласају на изборима у Србији, па и у Београду ако им је ту пребивалиште.