Прочитај ми чланак

(НЕ)ПОСТОЈЕЋИ ТЕКСТ: Николић договорио унију Србије и Црне Горе?

0

Председник Србије Томислав Николић договорио је у Москви унију Србије и Црне Горе, гласио је наслов вести објављене у четвртак увече на сајту Спутњика Србија, да би недуго потом, текст нестао без трага. Текст на сајту "Спутњика"

gygktkqturbxy80yzkxyme3ztq1ndu3mzkymdi4ztawowm4ndm4ywmwoc5qcgvnk5uczqmuamldlqlnadyawsovb9kyl3b1bhnjbxmvturbxy8xzdc0y2i0mtcwntk1mdqznjyyownhymq2mdzmntbmni5wbmchwga

Наиме, у поменутом тексту се наводи да Спутњик ексклузивно сазнаје да је председник Николић током посете Руској Федерацији разговарао о могућностима уједињења Србије и Црне Горе у случају победе црногорске опозиције на парламентарним изборима у недељу, преноси портал „Ослобођење.ба“.

– Могућа нова блискост, а упућени говоре и о уједињењу, била би формулисана у Николићевом предлогу који би у догледно време изнео у јавност, што би председник Републике Српске Милорад Додик, али и Русија поздравили, јер је реч о вољи народа – писало је на сајту.

У тексту се додаје да би уједно „Николићу ово била и изборна платформа којој, по његовом и руском мишљењу, премијер Србије Александар Вучић, не би смео да се супротстави, због чега је Николић и најавио кандидатуру“.

Спутњик даље пише да је председник Србије уверио своје саговорнике у Русији да је све већ договорио са опозицијом у Црној Гори, али је поменути текст накнадно уклоњен, преноси „Ослобођење“.