Прочитај ми чланак

НЕМА ВИШЕ ОРГАНА: Тачи дошао да положи венце на гробове Срба које је убијао

0

Ратни злочинац, садашњи квази председник Косова Хашим Тачи је у Старом Грацком, код Липљана, положио венац на споменик 14 Срба из тога села, убијених у јулу 1999. године.

584994_tan2016-5-29-12614336-0_f

– Данас се са болом молим и још једном изражавам жаљење за све жртве током и након рата из свих заједница. Сваки злочин треба расветлити и казнити. Злочин је злочин, било против кога да је почињен и било ко да га је починио – рекао је Тачи.

Он је, такође, рекао да треба једном за свагда расветлити судбину свих несталих лица, било да су они Албанци, Срби, Роми или припадници неке друге заједнице, објављено је на сајту косовског председника.

– Сви имамо одговорност да радимо у том правцу. Имамо одговорност према њиховим породицама и према будућности наше деце. Ми треба да помажемо једни другима. Бол сваке мајке је исти – истакао је Тачи.

Према његовим речима, данас када се ради на изградњи мира, помирењу и сарадњи између народа у региону, битно је да нагласимо да је за искрено помирење потребна правда.

– Као Косово ми смо пуно постигли у ових 17 година од завршетка рата. Почели смо да градимо мостове комуникације и сарадње. У блиској будућности то ће донети поверење и помирење међу заједницама и народима – рекао је Тачи.

Он је рекао да само преовладавањем правде може да се догоди помирење, а помирење ће се догодити у блиској будућности, јер постоји воља за тим.

– Само помирење и сарадња Косово и регион чине европским – закључио је Тачи.