Прочитај ми чланак

НЕ ДАЈУ МИ ИДИОТИ: Послушајте шта је Младић рекао Караџићу по завршетку суђења!

0

Ratko-Mladic

БЕОГРАД – Бивши командант Војске Републике Српске Ратко Младић данас је поново осуо паљбу по хашком Трибуналу на суђењу Радовану Караџићу, првом председнику РС. Младић је суд назвао сатанским и негодовао што му нису дозволили да прочита изјаву коју је унапред спремио за сведочење на суђењу Караџићу!

– Да ли је међу нама постојао договор или разумевање да се протерају муслимани и Хрвати који су живели на територијама под контролом српских снага? – питао је Караџић.

– Господине председниче, ја не могу и не желим да сведочим због мог здравственог стања. Према савету својих адвоката изјављујем да задржавам своје право да не сведочим и одбијам да сведочим због могућности да ми буде угрожено здравствено стање као и моја права као оптуженог у мом предмету“, поновио је Младић истакавши да може, ако му дозволе да прочита оно што је написао. „Седам страна није много, а биће интересантно“, казао је Младић.

„Уз све ризике ја сам био вољан да дозволим Младићу да то прочита јер ни ја не знам шта је то у изјави“, рекао је Караџић затраживши од Већа да дозволи Младићу. Али, председавајући судија је то опет одбио. „Хвала што сте ми забранили да говорим оно што сам написао. Потврђујете тезу да Трибунал није суд већ сатански суд“, рекао је Младић када су му казали да је његово сведочење завршено.

„Радоване хвала и извини, молим те, не дају ми идиоти“, рекао је Младић Караџићу док је излазио из суднице.

(Факти)