Прочитај ми чланак

Дејан и Дамњан: Да ли ћемо због Вучића сутра у затвор? Последњи чин фарсе, прогона

0

Политички прогон и фарса у режији режима Александра Вучића улази у последњи чин.

У петак 21. јуна, у 11 часова, у Палати правде (судница 26, први спрат) заказано је последње рочиште у процесу против главног одговорног уредника медијске куће „Србин.инфо”, Дејана Петра Златановића, и једног од оснивача народних иницијатива „Нема предаје Косова и Метохије ” и „Народних патрола”, Дамњана Кнежевића.

На рочишту треба да дају завршне речи окривљени, Дејан Петар Златановић, Дамњан Кнежевић, адвокати одбране Лука Бралић, Марко Пушица , Гордана Констатиновић (испред Удружења новинара Србије) и Стефан Радивојевић, као и представници Тужилаштва.

Подсећамо, Више јавно тужилаштво (ВЈТ) у Београду поднело је 15. марта 2023., Вишем суду у Београду оптужни предлог против Дамјана Кнежевића (35) и Дејана Златановића (53) због сумње да су 15. фебруара позивали грађане Републике Србије на насилно свргавање Александра Вучића, када је делегација Срба са КиМ (Небојша Јовић (Покрет за одбрану КиМ, Марко Јакшић (Покрет Срба са КиМ – Отаџбина) и Горан Миленковић (Двери)) хтела да уруче своје захтеве председнику Србије.

У оптужном предлогу Тужилаштво је суду предложило да Кнежевића осуди на казну од годину и по дана затвора, а Златановића на годину дана затвора.

Као подршка окривљеним суђењу треба да присуствује више народних посланика.

Улаз на рочиште је слободан, а сами учесници процеса, као и људи који их подржавају, окупиће се испред Палате правде од 10:45 часова.