Прочитај ми чланак

БОРИС ТАДИЋ МЕЊА ИМЕ СТРАНЦИ: НДС постаје Социјалдемократска странка

0

boris-tadicБеоград – Нова демократска странка Бориса Тадића промениће име у Социјалдемократска странка, сазнање Данас. То би, према нашим сазнањима, могло да се догоди 26. октобра на скупштини странке када ће бити изабрани потпредседници и остали страначки органи.

Наши извори, блиски садашњем НДС, кажу да лидер новодемократа Борис Тадић и његови најближи сарадници већ неко време размишљају о промени имена, јер у свом будућем политичком раду не желе да буду повезивани са Демократском странком из које су потекли.

Неки од чланова НДС с којима је Данас јуче разговарао нису желели да коментаришу ово наше сазнање.

Непосредни избори за председника странке ове партије и чланове страначке скупштине биће одржани 4. октобра, а 26. октобра биће изабрано шест потпредседника. Како је Данас раније писао, могући кандидати за потпредседничка места су Слободан Хомен, Александар Сенић, Милош Гагић, Марко Ђуришић и Нинослав Стојадиновић.

Подсетимо, НДС је и званично регистрована као политичка организација. „НДС почиње да стварно постоји. Она је формирана да би решавала проблеме са којима се Србија суочава и да би сабрала искуства многих људи који јесу или нису радили у политичким странкама.

Желимо нове људе и да обликујемо политику у новим околностима“, навео је Тадић 22. августа након регистрације. Он је истакао да ће НДС пажљиво бирати људе са политичким искуством и нове кадрове, јер је у прошлости платио политичку цену због недовољно строгих кадровских одлука.

(Данас.рс)