Прочитај ми чланак

„Наследник Веље Невоље службеним аутом државе долази на утакмице!“

0

Један од учесника у убиству Бриса Татона, Ђорђе Прелић, који је надавно пуштен на слободу (ослободио га судија-муж Вучићеве министарке правде Маје Поповић), добио је задатак да преузме улогу Веље Невоље, тврди председник Покрета за преокрет, Јанко Веселиновић.

– Ђорђе Прелић, осуђен за убиство Бриса Татона, налази се на слободи. Не само то, он води Југ „навијача“ Партизана. И не само то – он на утакмице долази службеним возилом државе Србије. Добио је задатак да са криминалцима из унутрашњости преузме улогу Веље Невоље – објавио је Веселиновић на Твитеру.

Прелић је због учествовања у убиству Бриса Татона служио казну од 10 година затвора. Најпре у одсуству осуђен на 35 година затвора, али је ова пресуда укинута и у поновљеном поступку осуђен је за блаже кривично дело и казна му је драстично смањена – на 10 година затвора.

Ако је веровати Веселиновићевим тврдњама, онда је јасно да се Александру Вучићу жури да попуни упражњено место вође навијача Партизана, на ком је донедавно био Вељко Беливук, како би наставио да контролише навијаче и управу тог клуба.

У свом исказу тужилаштву Беливук је говорио о својим тесним везама са Вучићем, те имајући у виду Беливуков профил, избор Прелића не би требало да превише изненађује.

Како су медији недавно пренели, Прелић се састао са припадницима фракције навијача „Принципи“, коју је предводио Беливук.