Прочитај ми чланак

НАРОД НА УЛИЦИ Како је 2.000 Шумадинаца забринуло СНС

0

Већ је познато да се власт уплашила "ПроГласа" а највише се плаше због тога што не виде лидере ове акције, па не знају на кога да ударе Не знају кога да ухапсе. То је сада прави хорор за политичаре СНС-а у овој земљи. Александар Вучић је дозволио својим полтронима широм Србије, да забране творцима "ПроГласа" да имају трибине у затвореним просторима. Потпуно је занемарио оно што не сме да се види, народ на улицама, који по мразу слуша "тамо неке глумце, судије, професоре", а не њега. Слично важи и за страначке функционере нижег и средњег реда. Они гледају колики су Вучићеви капацитети да и даље окупља велики број грађана и од тога зависи да ли ће остати на броду, који већ почине да пропушта воду. Пацова има.

Александру Вучићу је потребно да се пројектује слика да већинска Србија стоји на његовој страни, како би несигурни бирачи требало да закључе да толики број људи ваљда не може да греши што и даље верује њему. Међутим, њему страх улива све веће разочарање дела његових присталица и активирање пасивне, често аполитичне Србије.

Многи почињу да схватају да у земљи у којој власт стоји иза бројних недела треба започети борбу. После дужег времена, творци „ПроГласа“ креирали су јавни простор, где људи без икаквог притиска и страха доказе и поручују: “Е, ово ми желимо“.

У Крагујевцу код „Крста“ одржана је трибина „Подржи и потпиши ПроГлас“. Окупљено је више од 2.000 грађана, из целе Шумадије, навели су из иницијативе „ПроГлас“. Осма трибина ПроГласа је прва на отвореном, а на бини је осим говорника био и бубњарски ансамбл Балканска лавина.

Иницијатори ПроГаса позвали су грађане из читаве Шумадије да им се придруже, будући да је трибина у Крагујевцу уједно прва којој су могли да присуствују сви заинтересовани, а након што у појединим градовима организаторима ПроГласа није било омогућено да изнајме сале адекватне величине.

Та завидна бројка од преко 2.000 људи на трибини на отвореном јесте за неку агенду или притисак. Гостујући недавно у емисији „Хит Твит“, Александар Вучић, председник Србије и члан Српске напредне странке, навео је да не одустаје ни на овим изборима од „апела хиљаду плус“, само што је сада подигао лествицу на чак 2.100 „пристојних и културних људи“.

Крагујевац је већ пребацио ту цифру пристојих људи. Али, Вучић сада хоће да направи свој ПроГлас.

То је просто немогуће. Он такву подршку, тих и таквих личности (као у оригиналном), никада неће имати. Осим тога, сада је направио још једну страховиту грешку. Дозволио је својим полтронима широм Србије, да забране творцима „ПроГласа“ да имају трибине у затвореним просторима.

Потпуно је занемарио оно што не сме да се види, народ на улицама, који по мразу слуша „тамо неке глумце, судије, професоре“, а не њега.

Већ је познато да се власт уплашила „ПроГласа“ а највише се плаше због тога што не виде лидере ове акције, па не знају на кога да ударе. Не знају кога да ухапсе. То је сада прави прави хорор за политичаре СНС-а у овој земљи. Слично важи и за страначке функционере нижег и средњег реда. Они гледају колики су Вучићеви капацитети да и даље окупља велики број грађана и од тога зависи да ли ће остати на броду, који већ почине да пропушта воду. Пацова има.

Од утиска који стекну зависи да ли ће помоћи да брод буде закрпљен, или ће почети да беже са њега и тако убрзају његово потонуће. Иначе, Иницијативу „ПроГлас“ потписало је до сада више од 160.000 грађана, саопштили су организатори иницијативе.