Прочитај ми чланак

Народ испред РТС: Вучићу одлази! Ного упозорио: Србија од 3. јуна у анархији!

0

У Београду је завршен још један народни протест против режима Александра Вучића, а народ је вечерас био још гласнији у захтеву за сменом власти.

Иницијатор протеста, народни посланик Срђан Ного, изјавио је да ће Србија од 3. јуна ући у анархију, с обзиром на то да је Скупштини и Влади истекао рок трајања, а то је последњи рок до када може да се формира прелазна, техничка влада и да се распишу нови избори.

– Ако Вучић не распише до тада нове изборе и не формира прелазну владу, а сва је прилика да то неће учинити, Србија ће ући у анархију и практично закони ће престати да важе – упозорио је Ного.

Он је најавио нове протесте против режима и залижио се за бојкот избора који су заказани 21. априла.

Окупљеним грађанима на Тргу Републике се обратио народни посланик Срђан Ного који је затражио бојкот свих избора што је поздрављено уз овације.

Присутнима се обратио и Дамњан Кнежевић, први од политичких субјеката, који је пристао да заложи личну имовину и правно овери циљеве за које се залаже, од којих неће одустату и за које гарантује да ће бити спроведени у одређеном временском року. На овакав потез би ускоро требало да се одлуче још неки народни посланици.

Народ ће овог поподнева кренути у протестну шењу ка Радио телевизији Србијe.

Још од 17 часова грађани су почели да се окупљају на Тргу, носећи пароле и национална обележја. На Трг је стигао и Ного. Јучерашњем протесту су присуствовали и Дамњан Кнежевић из покрета „Нема предаје Косова и Метохије“, као и Мирослав Паровић и лидер Доста је било Саша Радуловић.

Фото: Србин.инфо

Током јучерашњег опозиционог скупа, учесници су се прошетали од Трга до Народне скупштине, где се протест завршио.

Фото: Србин.инфо

Ного је раније рекао за агенцију Бета да је захтев протеста одлагање избора, најављених за 21. јун, уз оцену „да се они не могу одржати“.

Тражи се и формирање „техничке, прелазне владе“ за период од шест до 12 месеци, да би се „свим политичким учесницима обезбедили равноправни услови за изборе“.

Међу захтевима је и да власти објаве списак бирача у иностранству, списак грађана с двојним држављанством, да подаци о томе ко је гласао на изборима буду јавни и доступни, да се „омогући слободан рад медијима“.

Фото: Србин.инфо

Фото: Србин.инфо

Фото: Србин.инфо

Фото: Србин.инфо

Ускоро опширније…