Прочитај ми чланак

Напредњаци: За разлику од лажова из ДС, ми не обећавамо куле и градове

0

beograd-na-vodi-kula-soping-mol-izgradnja-vlada-srbije-1394930896-462677

БЕОГРАД – Српска напредна странка (СНС) данас је саопштила да је свесна тешког положаја просветних радника и да је спремна да преузме све политичке ризике како би реформисала просвету у Србији и на здравим основама унапредила положај просветних радника.

„СНС је свесна тешког положаја просветних радника, али ми, за разлику од лажова из ДС-а, не можемо, и нећемо, да обећавамо куле и градове зарад рејтинга и гласова, већ смо спремни да преузмемо све политичке ризике како бисмо реформисали и просвету у Србији, и на здравим основама унапредили положај просветних радника, а не да, као сваке године, као што је случај у претходних двадесет, гледамо штрајкове на улицама и ђаке ван школских клупа“, наводи СНС.

У саопштењу издатом након што је Влада ДС у сенци позвала министра просвете Срђана Вербића да прихвати све захтеве просветних радника и „омогући несметан наставак школске године“, СНС поручује ДС-у „да је и био, коначно, ред да се они сете да у Србији постоје просветни радници, који су за време њихове владавине на најбруталнији начин омаловажени“.

„ДС, која би данас да сакупља бедне политичке поене, кријући се иза лошег стања просветних радника у Србији у које су их, управо, они и довели, питамо како их није срамота да баш они говоре о понижавајућем положају просветних радника?“, наводи СНС и пита ДС „шта су они учинили за време свих оних година које су провели на власти за исте те просветне раднике и коју су то они реформску меру спровели којом би унапредили њихов положај?“.

СНС истиче да је „демократе било баш брига што ће дугове створене њиховом расипничком политиком враћати сва наша деца, и сви радници јавног сектора у Србији“.

„Сада би демократе, који нису у стању ни у својој странци да се понашају домаћински и одговорно, и који годинама не враћају страначке дугове Развојној банци Војводине, да онима који одговорно поступају према новцу грађана деле лекције о значају просвете у Србији“, наводи се у саопштењу СНС.

Напредњаци оцењују и да би „данас ДС да организује где и колико новца је потребно, а да имају имало части и поштења, прво би вратили грађанима све оно што су покрали из разних фондова, и на различите начине“.

Председница скупштинског Одбора за образовање из ДС Александра Јерков обећала је данас просветним радницима да ће уложити напор за одржавање седнице Скупштине Србије на којој би се расправљало о ситуацији у просвети.

Она је, између осталог, рекла да запослени у просвети не могу да схвате да Скупштина у истом дану у ком додели 200 милиона долара „Србијагасу“ и 300 милиона евра „Ер Србији“ одлучи да нема 23 милиона евра да њихове плате буду макар на републичком просеку.

(Танјуг)