Прочитај ми чланак

НАПРЕДЊАЦИ СИНХРОНИЗОВАНО „ШТИТЕ“ од опозиције скупштине у градовима широм Србије

0

Одборници Српске напредне странке широм Србије током поподнева скоро синхронизовано ушли су у просторије неколико локалних скупштина како би исказали „протест и неслагање са оним што ради опозиција“, а у појединим местима и са протестом који је најављен за суботу у Београду.

Напредњаци „бране“ Скупштину Београда, затим скупштине у општини Стари Град у Београду, као и у Нишу, Краљеву, Ужицу, Кладову, Лозници и Зрењанину. У појединим местима то чине уз помоћ својих коалиционих партнера са којима чине скупштинске већине.

У градовима као што су Шабац и Параћин активисти СНС-а су данас ненајављено посетили тамошње општине у току радног времена, носећи транспаренте и исписане пароле.

Скупштина Београда

Заменик градоначелника Београда Горан Весић најавио је данас да ће градски одборници у Београду из владајуће коалиције од данас бити у Скупштини Београда и „чувати народне институције од хулигана и фашиста из редова опозиционог Савеза за Србију“ (СЗС).

Скупштина општине Стари Град

Одборници Српске напредне странке нешто пре 17 часова дошли су у салу Скупштине општине Стари град у Београду

Они су дошли како би, према речима одборнице СНС Наташе Белча, исказали протест против свега што ради председник те општине Марко Бастаћ.

„Дошли смо као одборници, неко ко овде ради, да протестујемо против свега што ради председник општине Марко Бастаћ, који руши градилишта по центру Београда и онемогућава старограђанима да, када се заврше радови, уживају у свему што је град решио да уради за ову централну општину“, рекла је Белча агенцији Бета.

Ниш

Одборници Српске напредне странке(СНС) и њихови коалициони партнери затворили су се данас после 15 часова у Скупштину града Ниша јер ће, како су навели, на вечерашњем протесту „ За Ниш без страха- 1 од 5 милиона“ говорити један од лидера Савеза за Србију(СЗС) и председник Српског покрета Двери, Бошко Обрадовић.

Краљево

Одборници Скупштине града Краљева данас су, отпочели са, како су рекли дежурством у просторијама Градске Скупштине уочи најављеног сутрашњег протеста грађана и опозиционих странака пред Народном Скупштином у Београду.

Попут њихових колега у другим градовима Србије, и одборници СНС и СПС, заједно са својим коалиционим партнерима, који су на власти у Ужицу, одлучили су да „бране“ ужичку скупштину од, како су саопштили, „насиља које спроводи и пропагира тзв. Савез за Србију“.

Кладово

Челници општине Кладово, чланови Општинског већа, одборници, директори јавних предузећа, установа, школа састали су се данас и са овог скупа поручили да неће дозволити да се циљеви интересних група претворе у анархију и насиље јер нико нема право да преузме власт и да насилно прекраја изборну вољу грађана, јер Србија то не заслужује.

Ужице

Попут њихових колега у другим градовима Србије, и одборници СНС и СПС, заједно са својим коалиционим партнерима, који су на власти у Ужицу, одлучили су да „бране“ ужичку скупштину од, како су саопштили, „насиља које спроводи и пропагира тзв. Савез за Србију“.

Лозница

Део одборника скупштинске већине у Лозници (СНС и СПС), најавио је да ће од данас (12. април) боравити у просторијама градске управе и Скупштине града због, како је рекао одборник Марко Јовановић, „све учесталијих и агресивнијих облика насиља од стране дела опозиције предвођених лидерима Савеза за Србију“.

Зрењанин

Однорници Скупштине Зрењанин ушли су касно поподне у салу Градске куће да би, како су навели, тако одбранили институције и изборну вољу грађана. То је вид подршке колегма у Београду, могло се чути међу напредњацима.

Одборници владајуће већине у Зрењанину почели су протест за одбрану скупштине, објашњавајући да на овај начин бране скупштинске институције. Најављују да ће овде остати током ноћи и наредног дана.

Параћин

Демократска странка у Параћину саопштила је да су активисти Српске напредне странке из тог града ненајављено ушли у зграду те општине у току радног времена, носећи транспаренте и исписане пароле.

„Очито режирана представа није произвела жељени ефекат – нервозу или агресивно одбијање челника општине Параћин да се информишу о конкретним побудама и стварним захтевима“, наводи се у саопштењу.

Шабац

Представници Повереништва Српске напредне странке (СНС) ушли су данас у радне просторије градоначелника, градског већа и Скупштине града Шапца, јавила је Телевизија Шабац.

Зајечар

Бошко Ничић, градоначелник Зајечара, у присуству одборника СНС-а и коалиционих партнера, већника и неких директора јавних предузећа, одржао је ванредну конференцију за медије на којој је казао да су он и људи из града спремни да бране институције система од насилника који желе да упадну и да их заузму.

Цвијетин Миливојевић: СНС спроводи апсолутну контракампању, чиме онемогућава да народ види шта опозиција захтева

Политички аналитичар Цвијетин Миливојевић изјавио је данас да потези Српске напредне странке (СНС) представљају „апсолутно копирање“ свега што ради опозиција чиме онемогућавају да народ види шта опозиција захтева.

Миливојевић је улазак припадника СНС у просторије локалних самоуправа оценио као један од начина да се пошаље порука опозицији да им „не падне на памет“ да упадну у Скупштину Србије.

Он је агенцији Бета рекао и да најављени штрајк министра одбране Александра Вулина представља класичну спин причу којом се баве сви медији као „темом над темама“ да би се скренула пажња са битних тема.

Миливојевић је казао да власт врши апсолутну „контракампању“ и да су „контрамитинзи“ СНС-а започели када су се омасовили протести „Један од пет милиона“.

По његовим речима, „режим“ митинге представља као „државну кампању“ у којој се представљају неки резултати, а да су у ствари „класична изборна и страначка кампања“.

Да подсетимо, одборници Српске напредне странке широм Србије током поподнева скоро синхронизовано ушли су у просторије неколико локалних скупштина како би исказали „протест и неслагање са оним што ради опозиција“, а у појединим местима и са протестом који је најављен за суботу у Београду.

Грађански протести „1 од 5 милиона“ који се од 30. новембра одржавају једном недељно у више од 50 градова Србије, настављени су и вечерас у више градова и општина широм Србије.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!