Прочитај ми чланак

НАДА: У Новом Саду се спрема београдски сценарио

0

Српска коалиција НАДА коју чини Нови ДСС и ПОКС је задовољна коначним, проглашеним изборним резултатима у Новом Саду, јер је трећа по броју гласова са освојених око 13.000 гласова, односно 6,2 одсто и заједно са остатком опозиције чини 56 одсто гласова.

– Новосађани су на изборима врло јасно исказали свој опозициони став јер су странке владајуће коалиције СНС, СПС и СВМ добиле тек 44 одсто гласова. И поред свих нерегуларности, опозиција је добила убедљиву већину – изјавио је председник ПОКС и један од лидера коалиције НАДА, Војислав Михаиловић, обилазећи свој одбор у Новом Саду.

– Власт је ухваћена у изборној крађи у Београду и манипулацији са уписивањем страних држављана у бирачки списак. Сазнали смо да иста идеја постоји и за Нови Сад и сада нам је јасно зашто у половини градова и општина су били избори, а у остатку још нису. Ових месеци, а нарочито уочи празника се планира масовни упис бирача из Републике Српске у Нови Сад, од којих су неки тренутно уписани у Београду и већ су послужили за гласање. Пратићемо на сваке две недеље који је број уписаних гласача и алармираћемо Новосађане ако се крене у реализацију ове преваре. Тада ћемо обелоданити не само грађанима, него и тужилаштву и имена која су задужена за ове нечасне радње. Нећемо дозволити да се у Новом Саду понови београдски сценарио и малверзације са уписом у бирачки списак људи који никада у животу нису посетили Нови Сад, а камоли живели у њему“ – додао је Михаиловић.

Анализирајући изборне резултате републичких избора на територији Новог Сада, портпарол Градског одбора ПОКС Нови Сад, Драган Миличевић, је изјавио:

– Да су одржани и локални избори заједно са републичким у нашем граду и да су резултати били исти, што обично буде случај, десиле би се промене, јер би странке садашње власти имале 38 одборника, а опозиција 40. Ми ипак очекујемо знатно лошији резултат за СНС на локалним изборима у односу на републичке, јер се ту не кандидује председник државе за функцију у граду, а Новосађани су сити да градом управљају људи који имају надимке Боцара, Боске и слични без којих не може да се добије, уз озбиљне провизије, ни једна грађевинска дозвола, нити започне ни један посао који град финансира. Новосађанима је доста простаклука, лоповлука и понижења од ове власти“.

Коалиција НАДА обавештава јавност да су проглашени резултати републичких избора у Новом Саду од стране ГИК и РИК и да су они следећи (израчунат број мандата да су били и локални избори):

1. СНС = 39,1%, што би било 34 одборника
2. СПН = 34,0% , што би било 30 одборника
3. НАДА = 6,3%. 5 одборника
4. МИ – Несторовић = 5,4% . 5 одборника
5. СПС = 4%. 3 одборника
6. СВМ =1,2%. 1 одборник

Остали су освојили далеко мање од цензуса и не би освојили одборничке мандате.