Прочитај ми чланак

„НАДА“ не присуствује колегијуму Скупштине Србије

0

Станковић (Нови ДСС): Коалиција НАДА неће присуствовати сутрашњем колегијуму Скупштине Србије

Члан Председништва Нове Демократске странке Србије (Нови ДСС) Милош Станковић изјавио је да представници коалиције НАДА неће присуствовати сутрашњем колегијуму Скупштине Србије који је заказала председница парламента Ана Брнабић.

Он је за телевизију Н1 рекао да је после прошлонедељног расписивања локалних избора у Беогаду за 2. јун „касно да се разговара о елементарним условима за изборе“.

„Не треба веровати Ани Брнабић и СНС да су истински заинтересовани за демократске процесе у друштву. Прошле среде су расписани избори а сада позива на колегијум. Зову на разговоре о изборним условима након што је започео изборни процес“, казао је Станковић.

Оценио је да је коалиција НАДА, коју уз Нови ДСС чини и Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС), до сада показала „и више него озбиљну конструктивност у разговорима о изборима“, али да власт није имала слуха.

„Под оваквим условима 2. јуна избора нема. Ангажовањем најширег круга људи и уз подршку грађана водићемо активан отпор“, рекао је функционер Новог ДСС
Станковић је додао да је западним државама важно да постоји стабилност и привид демократије у Србији да би председник Александар Вучић „наставио да спроводи француско-немачки план и Рио Тинто агенду“.

„Морамо као народ и као држава да се изборимо да то спречимо“, рекао је Станковић.